Skip to main content
Bijonse

VEŽBAJTE KAO BIJONSE: 4 vežbe za brze rezultate

Foto: Profimedia
Igrom uz muziku do savršene figure.

Upoznajte sa sa "pop ap" vežbanjem, programom koji su osmislili treneri svetskih zvezda zarad dobrog izleda i brzih rezultata. Bijonse je poznata kao neko ko puno vežba kako bi održala vitku liniju. Njen lični trener Marko Borges je čovek koji stoji iza programa ovih vežbi i posebne veganske ishrane. Ukoliko želite brze promene za predstojeće leto, ovo su idealne vežbe za vas.

Program vežbanja: Iako vežbe možda deluju lagano, one opterećuju mišiće tako da čak i nekoliko dana nakon vežbanja možete osećati bolove u mišićima. Borges preporučuje da uradite tri seta cele rutine.  

Jumping lunges:

Stanite u iskorak poziciju, ispravite leđa i napravite jedan veći korak tako da koleno prednje noge bude u ravni sa petom druge noge kada se spuste. Potom se polako spustite, pa brzo skočite, menjajući položaj noge u vazduhu. Vežbu ponovite 10 puta. 

Plie jumps:

Stanite uspravno, zategnite ramena, raširite noge u ravni ramena, sa stopalima ka spolja. Napravite blagi čučanj, a potom skok. Kao pethodnu, i ovu vežbu ponovite 10 puta. 

Pelvic lifts: 

Lezite ravno na leđa, podignite desnu nogu, savijte je u kolenu, a onda spustite na zemlju u ravni sa drugim kolenom.  Zatim podignite vašu drugu nogu i držite na oko 5-10 centimetara iznad zemlje, koristeći oslonac desne noge da izdižete vaše kukove i vežbate rad unutrašnjih mišića. Ponovite 10 puta, a potom promenite stranu.

Reverse: Squat kicks

Stanite u polu-čučanj, ispravite leđa, zategnite trbušne mišiće i zakoračite unazad, polako savijajući nogu u kolenu, ali ne dodirujući pod. Kako se vraćate u prvobitan položaj, ispružite tu istu nogu i uradite kik. Zatim se vratite u početni položaj. Vežbu ponovite 10 puta, pa promenite nogu.

Nedavno je i Ivana Španović otkrila koju dijetu koristi, o čemu detaljnije možete da pročitate na OVOM linku.

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
27 Beograd