fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

Vijesti: Ðukanovićeva banka poslovala sa Šarićem

Foto: Profimedia
PODGORICA - Prva banka, koju kontroliše porodica crnogorskog premijera Mila Ðukanovića, poslovala je s uhapšenim narkobosom Darkom Šarićem, a njemu i njegovim saradnicima, otvarala račune i odobravala izuzetno povoljne uslove, objavile su danas podgoričke "Vijesti".

"Vijesti" navode da za Prvu banku "nije bilo nemogućih poslova" posebno ne za Darka Šarića i njegove saradnike, među kojima su Rodoljub Radulović i pokojni Dragan Dudić.

Šarić je za ovu banku bio pouzdan klijent koji joj je u vreme krize pritekao u pomoć oročivši milionski depozit u trenutku kada je banka jedva izvršavala naloge svojih deponenata, navodi list i dodaje da je u poslu sa Šarićem i ostalim kriminalcima, banka kršila zakon i vlastite interne pravilnike, kako se navodi u izveštajima Centralne banke Crne Gore do kojih je došla istraživačka mreža Organized Crime and Corruption Reporting Project (OČRP).

U ovom izveštaju piše i da pri sklapanju tih poslova, banka nije poštovala Zakon o sprečavanju pranja novca, vlastita pravila, niti je sledila dobru bankarsku praksu, kao i da je veliki broj firmi koje su dobile kredite na kraju propao.

"Vijesti" pišu i da, dok je Šarić verovatno jedan od najvećih kriminalaca sa kojima je banka poslovala, nije i jedini.

Prema pisanju lista, OČRP je ranije pisao o tome kako je banka takođe kreditirala i optuženog švercera cigareta Brana Mićunovića i njegovu ženu, kojoj je odobreno višemilionsko prekoračenje na računu.

Crnogorska nevladina organizacija MANS ranije je izvestila da je narkobos Naser Keljmendi preko ove banke vršio značajna plaćanja u kešu.

Pogledajte i:
Đukanović: Tražiću najstrože kazne zbog umrlih beba!
Ðukanović: U EU partnerskim procesom, a ne aneksijom

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
12 Beograd