fbpx
Skip to main content
Dior burik u Parizu

Više nisu sigurni ni luksuzni butici: Opljačkani Dior i Celine

Foto: Profimedia
Nedavna bujica vrhunskih krađi u Parizu, nastavila se sa dve ogromne pljačke luksuznih butika. Ovoga puta žrtve su bile butici Dior i Celine.

Portparol policijske uprave u Parizu izjavio je da su lopovi, u ranim jutarnjim satima u sredu, ukrali robu u vrednosti od oko 80.000 eura ili 110.752 dolara iz butika Dior koji se nalazi na Avenue Montaigne. Prema izveštaju RTL-a, provalnici su naišli na čuvara kojem su pretili pištoljem. Oni su takođe isprskali mesto pljačke aparatom za gašenje požara kako bi uklonili dokaze.

Butik Celine u Parizu
Foto: Profimedia
Odmah narednog dana, pred početak radnog vremena, opljačkan je i Celine butik, takođe u Parizu.  Zaposlenima je pištoljem i suzavcem pretio čovek koji je ušao u objekat tako što je provalio šifru na ulazu u magacin.

Izveštaj francuskog dnevnog lista Le Parisien, kaže da je lopov ukrao oko 50.000 € ili 69.220 dolara u gotovini.

Zanimljivo je to da je početkom nedelje opljačkan i Chanel butik u Londonu. A pre samo mesec dana iz butika Colette u Parizu ukradena je roba u vrednosti od 800.000 dolara.

Statistike francuskog Nacionalnog instituta za napredne studije bezbednosti pokazuju da su pljačke u stalnom porastu od 2008.

Portparol Palate Pravde u Parizu, za jedan modni portal, potvrdio je da su se pljačke desile, a za ukupan i tačan iznos ukradene robe iz butika brenda Dior, nije mogao ništa kaže jer je istraga i dalje u toku.

 

(fashionista.com)

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd