fbpx
Skip to main content
Dan Kastelaneta i Homer

Više od 100 likova iz SIMPSONOVIH je glumilo SAMO 11 GLUMACA! (FOTO/VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/Vox
Nećete verovati ko sve koga glumi, pravila nema.

"Simpsonovi" su jedna od prvih uspešnih serija kuće "Foks netvork", a takođe je jedna od najuspešnijih i najcenjenijih u istoriji medija. Serija je satirična parodija načina života američkog srednjeg staleža i bavi se raznim aspektima čovekovog života, baš kao i američkom kulturom, društvom u celini, ali i samim fenomenom televizije. Stoga je prirodno da nas veoma zanima ko su ljudi koji pozajmljuju omiljenim likovima glasove, pogotovo što to odlično rade.

Šest je glavnih glumaca koji svoje glasove daju likovima iz Simpsona. Tako npr. Dan Kastelaneta daje glas Homeru Simpsonu, njegovom ocu Abrahamu Simpsonu, klovnu Krastiju i mnogim drugim likovima.

Džuli Kavner daje glas Mardž Simpson i njenim sestrama Pati i Selmi. Ona takođe povremeno, ali retko pozajmljuje glas i drugim likovima koji se u seriji pojave samo jednom. Poznata je i po tome što je odbila da izvede imitaciju Mardžinog glasa u javnosti kako bi održala tajnovitost lika.

Nensi Kartrajt daje glas Bartu Simpsonu i drugim učenicima springfildske osnovne škole. Jardli Smit posuđuje glas Lisi Simpson i jedino ona daje glas samo jednom liku, iako i ona povremeno daje glasove likovima koji se u seriji pojavljuju samo jednom.

Dva glavna glumca koja ne pozajmljuju glasove ni jednom članu naslovne porodice daju glasove većini građana Springfilda. Tako Hank Azarija glas pozajmljuje Mou, šefu policije Vigamu i Apuu dok Hari Širer daje glas gospodinu Bernsu, Smitersu, direktoru Skineru, Nedu Flandersu, doktoru Hibertu i mnogim drugima.

Zajedno s glavnim glumcima, glasove likovima redovno pozajmljuju i Pamela Hejden, Tres Maknil, Marša Volas, Megi Rozvel i Rasi Tejlor. Od 1999. do 2002. zbog svađe oko plate s mrežom Foks likovima Megi Rozvel glas je davala Marša Micman Gaven.

Karl Vidergot je takođe dao glas mnogim sporednim likovima. "Posebni gosti" koji se često vraćaju u seriju i daju glasove likovima su, između ostalog, Albert Bruks, Fil Hartman, Džon Lovic, Džejn Kacmarek, Jan Huks, Džo Mantenja i Kelsi Gramer.

A ovde možete vidite 11 glumaca koji daju glasove za čak 100 likova popularne serije.

Ukoliko vam je ovo bilo interesantno, saznajte kako izgleda kada je Kejtlin Džener u Homerovom zagrljaju (više o otme na OVOM linku)

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
8 Beograd