fbpx
Skip to main content
Kalemegdan

"Vitez fest" u subotu na Kalemegdanu

BEOGRAD - Manifestacija za decu i roditelje "Vitez fest", pod sloganom "Klinci i klinceze, postanite prinčevi i princeze" biće održan u subotu, 12. aprila, na platou ispred Despotove kule na Gornjem gradu Beogradske tvrđave.

"Vitez fest" na inovativan i edukativan način povezuje bajkovito vreme vitezova i moderno doba kroz umetnički program, izložbe, performanse, radionice, prezentacije drevnih srpskih specijaliteta i starih zanata.

U okviru glavnog programa posetiocima će se predstaviti kraljevski vitezovi, plemkinje i mačevaoci, a nastupiće Legende, Renesans, Madam Piano, Kolo, operski solista Tanja Andrejić, pojac Nebojša Mastilović, dramski umetnik Gojko Šantić, kao i grupe "Hazari"i "Despot", odsek etno pevanja Muzičke škole "Mokranjac", hor "Mokranjac" pri Hramu Svetog Save i ženski hor "Rosa".

Posetioci će biti u prilici da vide i izložbu oklopa, štitova i viteških rekvizita, kao i da učestvuju u programu "Deca slikari", u organizaciji Udruženja likovnih umetnika Srbije.

U okviru pratećeg programa predstaviće se i Društvo sokolara Srbije, slikari i vajari Akademije Srpske pravoslavne crkve za umetnost i konzervaciju, kao i vajari Akademije viteških umetnosti. Biće predstavljeni i srednjovekovni i tradicionalni suveniri, odevni predmeti, hrana i piće, kao i radovi starih zanata.

Ovaj viteški "spektakl" je organizovao "Kraljevski Red Vitezova", uz podršku Javnog preduzeća Begradska tvrđava i Turističke organizacije Beograda.
 

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd