fbpx
Skip to main content
Vlada Srbije

VLADA IH NEĆE OSTAVITI NA CEDILU! 56 miliona za otpremnine radnicima Tanjuga

Foto: Profimedia
Vlada je odluku donela juče!

Vlada Srbije izdvojila je nešto više od 56 miliona dinara za otpremnine 152 zaposlena u Novinskoj agenciji Tanjug koja je prema Vladinoj odluci prestala da postoji 5. novembra ove godine, objavljeno je u poslednjem "Službenom glasniku".

Kako se navodi, Vlada je juče donela odluku o izmeni Odluke o pravnim posledicama prestanka Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug u kojoj se navodi da se iz budžeta za ovu godinu za otpremnine 152 zaposlena izdvaja 56.058.400 dinara.

Prema izmeni Odluke, zaposlenima u Tanjugu će se isplatiti otpremnina po Programu za rešavanje viška zaposlenih koji donosi organ upravljanja u tom preduzeću, u visini i na način utvrdjen Odlukom o utvrdjivanju Programa za rešavanje viška zaposlenih u postupku privatizacije za 2015. godinu, nezavisno od prestanka svojstva subjekta privatizacije tog preduzeća.

Vlada Srbije je 28. novembra odobrila isplatu 20,7 miliona dinara iz budžetske rezerve za obezbeđenje nedostajućih sredstava potrebnih za rešavanje pravnih posledica prestanka rada Tanjuga.

Neuspešna privatizacija!

Vladinom odlukom agencija Tanjug prestala je da postoji 5. novembra, nakon dva bezuspešna pokušaja privatizacije.

U Vladinoj odluci o pravnim posledicama prestanka rada agencije Tanjug, koju je potpisao premijer Aleksandar Vučić, navodi se da će Tanjug isplatiti sve neisplaćene zarade i druga primanja koja su zaposleni ostvarili po osnovu rada u Tanjugu do dana prestanka radnog odnosa.

Direktor Tanjuga, po isplati zarada, otpremnina i drugih obaveza, podneće Agenciji za privredne registre prijavu radi brisanja Tanjuga iz Registra privrednih subjekata, navodi se u odluci i dodaje da će direktor Tanjuga za obavljanje poslova u vezi sa prestankom rada Tanjuga angažovati po ugovoru potreban broj izvršilaca.

Po brisanju Tanjuga iz Registra privrednih subjekata, Registrator medija će po službenoj dužnosti izbrisati medij čiji je Tanjug izdavač iz Registra medija, piše u Odluci.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
6 Beograd