Skip to main content
stipendije za studente

Vlada Srbije stipendira 500 najtalentovanijih studenata u inostranstvu

Foto: Beta
Vlada Srbije će, preko Fonda za mlade talente, stipendirati nastavak studija na master i doktorskim studijama u inostranstvu za skoro 500 akademaca, saopšteno je iz Ministarstva omladine i sporta.

Fond za mlade talente je na sednici kojom je predsedavao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić doneo odluku o dodeli stipendija za 495 studenata koji će školovanje nastaviti na vodećim svetskim univerzitetima.

"Skoro 500 studenata je od Vlade Republike Srbije, kroz Fond za mlade talente, dobilo sredstva za nastavak školovanja na master i doktorskim studijama u inostranstvu. To je pokazatelj da Vlada itekako brine o mladim ljudima", rekao je Udovičić.

Prema rečima ministra, nije mala suma koja je opredeljena za stipendije za inostranstvo.

"To je velika pomoć za te mlade ljude i njihove porodice. Na ovaj način pomažemo našim najtalentovanijim mladim ljudima, kako bi se nakon studija na najboljim univerzitetima vratili u Srbiju i svojim znanjem pomogli razvoj zemlje", kazao je Udovičić.

Među univerzitetima na kojima će naši studenti nastaviti usavršavanje nalaze se i Kembridž, MIT, Kolumbija, Univerzitet u Tokiju, Univerzitetski koledž u Londonu i druge prestižne svetske obrazovne ustanove.

Svi stipendisti Fonda za mlade talente imaju ugovornu obavezu da se po završetku studija vrate u Srbiju i da ovde rade pet godina. Visina stipendije po studentu iznosiće nešto više od 540.000 dinara za jednu akademsku godinu.

Na ovogodišnji konkurs Fonda za mlade talente za stipendije u inostranstvu prijavio se 571 kandidat.

Pročitajte i:
Stipendije za studiranje u Francuskoj
Počinje isplata studentskih kredita i stipendija

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd