Skip to main content
Jimi

Voditelj godinama ZLOSTAVLJAO I SILOVAO DECU u prostorijama Bi-Bi-Sija, osoblje znalo i ćutalo! (FOTO)

Foto: Youtube Printscreen/Down Chunder
Čuveni voditelj Džimi Savil decu je zlostavljao u studiju i garderobi Bi-Bi-Sija, a sudija Dženet Smit tvrdi da je bilo više od 70 žrtava pedofilije, uključujući i osmoro silovane dece. U izveštaju se navodi da je osoblje medijskog giganta sve vreme znalo šta se dešava.

Slučaj koji godinama potresa Veliku Britaniju dopunjen je novim detaljima istrage. Najnovije saznanje koje je potreslo javnost jeste slučaj zlostavljanja čuvenog lica Bi-Bi-Sija Džimija Savila nad desetogodišnjim dečakom i dvanaestogodišnjom devojčicom, koji se desio na snimaju poznate muzičke emisije za decu.

OVO JE NAJVEĆI MONSTRUM IKADA: Silovao, sekao i mleo prostitutke, pa ih bacao svinjama! (FOTO)

Prvi slučaj zlostavljanja za koji se saznalo dogodio se 1959. godine nad trinaestogodišnjom devojčicom, a poslednji 2006. godine nad devojkom nakon snimanja čuvene emisije "Top of the Pops", koja je decenijama bila njegov zaštitni znak.

U novom izveštaju, sudija Dženet Smit navodi pokušaje silovanja i seksualnog zlostavljanja i silovanja koji su izvršeni u prostorijama Bi-Bi-Sija, u studijima korporacije. Sudija Smit kaže da je Bi-Bi-Ci decenijama znao za zlostavljanje dece - i ćutao, prenosi Sputnik.

Zlostavljana devojčica, danas žena koja ne živi u Velikoj Britaniji, izjavila je da je Savil u svlačionici silovao dečaka petnaest minuta, a zatim se okomio na nju, terajući je da sedi mirno i da gleda.

Tamara je ušla u sobu svog sina i zatekla ogromnu životinju kako DETETU GUTA GLAVU! (FOTO)

Savil za više od četiri decenije imao najmanje 72 žrtve

Tokom trogodišnjeg istraživanja, sudija Dženet Smit je došla do dokaza da je Savil za više od četiri decenije imao najmanje 72 žrtve, od čega su 34 bile devojčice i dečaci mađi od 16 godina, a osam žrtava je silovano.

Monstrum je decu napao u svojoj svlačionici obučen u kostim lika koga su deca obožavala nakon snimanja božićnog specijala emisije 1973. godine. Mališane je tom prilikom ubedio da bi to trebalo da ostane njihova mala tajna.

Silovana devojčica je kao dete mislila da je krivica njena i da bi mogla otići u pakao zbog toga što se dogodilo. Godinama kasnije, u aprilu 2014. godine, u novinama je našla oglas u kom je advokatska firma tražila sve koje je Savil napao. Javila se, a ispostavilo se da je dečak koji je silovan zajedno s njom takođe kontaktirao pravni tim. 

- Savil je pokušavao da se seksualno zadovolji kad god se ukaže prilika, u studiju korporacije u Glazgovu, Londonu, Mančesteru i Lidsu. Zlostavljanje je trajalo decenijama, a Bi-Bi-Si je propustio pet prilika da prekine zloupotrebu dece - kaže u izveštaju sudija Dženet.

Ona dodaje da su Savil, koji je umro 2011. godine, ali i još jedan bivši voditelj Bi-Bi-Sija, Stjuart Hol, bili "serijski seksualni predatori", naočigled osoblja Bi-Bi-Sija, koje je za sve znalo decenijama, ali o tome nije obavestilo rukovodstvo.

Tokom trogodišnjeg istraživanja, sudija Dženet Smit je došla do dokaza da je Savil za više od četiri decenije imao najmanje 72 žrtve, od čega su 34 bile devojčice i dečaci mađi od 16 godina, a osam žrtava je silovano.

Optužbe koje je Bi-Bi-Si primio za sve ove godine bile su odbačene kao neozbiljne i potpuno su zanemarene.
Generalni direktor Bi-Bi-Sija lord Toni Hol izvinio se žrtvama zlostavljanja Džimija Savila i Stjuarta Hola, rekavši da je Bi-Bi-Si zakazao kad je trebalo da stane u odbranu žrtava.

- Mnogo mi je žao za svaki bol koji ste proživeli zbog ovoga - izjavio je Hol.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd