fbpx
Skip to main content
Volvo V60 Cross Country

Volvo predstavio v60 cross country (VIDEO)

Foto: Facebook
Kompanija Volvo automobili predstvila je novi "V60 cross country", pogodan za vožnju po različitim terenima, koji će imati premijeru na predstojećem Sajmu automobila u Los Anđelesu.

Prema rečima potpredsednika odeljenja za proizvodnu strategiju Leka Keršemakersa, novi model predstvlja uspešnu kombinaciju dinamičnog izgleda i robusnijih voznih mogućnosti. Novi model naglašava skandinavsko nasleđe prirode i avanture i kupcima nudi mogućnost sportske, ali i udobne vožnje, uz dodatak slobode za otkrivanje novih predela.

Volvo V60 Cross Country
Foto: Facebook

"Sa razmakom od tla povećanim za 65 milimetara u odnosu na prethodnu verziju, vozilo omogućava bezbrižnu vožnju izvan asfaltiranih puteva, koja, zahvaljujući tehnologiji vektorskog obrtnog momenta i napredne kontrole trakcije, može da bude i naglašeno dinamična", kaže Keršemakers.

Automobil je opremljen velikim 18-inčnim ili 19-inčnim točkovima i pneumaticima visokog profila, koji nude naglašenu udobnost i nesmetano savladavanje kako visokih trotoara, tako i makadamskih puteva.

Avanturistički duh automobila, uz velike točkove i povišen razmak od tla, nagoveštavaju posebni dizajnerski detalji kao što su štitnici poda, naglašeni pragovi i obrubi blatobrana, dok zadnji difuzor s integrisanim završecima izduvnog sistema naglašava i sportsku stranu.

Enterijer karakteriše kombinacija crne kože i kontrastnog smeđeg prošiva, a nešto kasnije u planu je da na raspolaganju budu još dve dvobojne kombinacije.

Drive-E motor
Foto: Facebook

Vozlio će prvo biti dostupno u SAD-u i Kanadi, s petocilindarskim benzinskim motorom sa 250 KS, sparenim s automatskim menjačem i pogonom na sve točkove.

U ostatku sveta, početkom 2015. godine, biće dostupan uz novu porodicu drajv-E četvorocilindarskih benzinaca i dizelaša, koji će pokretati prednje točkove, dok će petocilindarski D4 dizelaš pokretati sva četiri točka, navodi se u saopštenju kompanije.

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
19 Beograd