Skip to main content
Abdulah Kurdi

VRAĆA SE U KOBANE: Otac utopljenog sirijskog dečaka sahranjuje porodicu

Foto: Reuters
KOBANE - Otac utopljenog trogodišnjeg sirijskog dečaka Ajlana Kurdija, čije je beživotno telo pronađeno na plaži u poznatom turskom letovalištu Bodrumu, vratio se danas u Kobane da sahrani svoju porodicu, javio je fotograf AFP.

Abdulah Kurdi stigao je turski pogranični grad Suruc sa kovčezima svog sina i drugih članova porodice koji su se takođe udavili pokušavajući da stignu u Evropu i uputio se ka sirijskom gradu Kobane sa članovima porodice i turskim snagama bezbednosti.

Fotografija utopljenog sirijskog dečaka koji je pronađen na plaži u Bodrumu nakon što su se prevrnula dva čamca sa izbeglicama, uzdrmala je Evropu u kojoj raste napetost pred naletom desetina hiljada izbeglica i migranata.

Slika malog dečaka kako nepomično leži na obali jedne od vodećih turističkih destinacija u Turskoj, u crvenoj majici i plavim pantalonicama, s licem u pesku, probudila je emocije, ali i gnev zbog ljudske cene aktuelne krize i, kako mnogi smatraju, nedovoljne aktivnosti evropskih lidera u izlaženju na kraj sa njom.

Abdulah Kurdi je sa porodicom izbegao iz Damaska u Alep, a potom u Kobane, odakle je pokušao da se preko Turske domogne Evrope. 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd