fbpx
Skip to main content
Miloš Vučević

Vučević: Vratićemo Novosađanima osećaj sigurnosti

Foto: Srbija Danas
BEOGRAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da ima napretka po pitanju bezbednosti u Novom Sadu, i da se nada da će se građanima u narednom periodu vratiti i subjektivni osećaj bezbednosti.

Slučajevi poput pucanja na kuće na Petrovaradinu iznova mogu uznemiriti građane, ali statistika pokazuje da je u januaru ove godine kriminal u Novom Sadu bio za četvrtinu manji nego u istom mesecu 2014, kazao je Vučević.

On je naveo da je balističkim veštačenjem otkriveno oružje iz kojeg je pucano na kuće u Petrovaradinu, uz napomenu da nije bilo snajpera, kao što je pominjano u javnosti.

"Nije jednostavno otkriti počinioca, jer je veliki pritisak javnosti. Ipak, ovo otkrivanje osumnjičenog pokazatelj je dobre sinergije građana i države", istakao je Vučević.

Vučević je rekao da je to svakako jedan osetljiv događaj, ali pitanje je i šta se dešavalo sa tom osobom kada je tako reagovao.

Podseća da su se neka bezbednosna pitanja dugo ostavljala po strani i dodaje kako je sada najvažnije vratiti subjektivni osećaj bezbednosti građana, što je, kako kaže, zadatak celog društva.

Na podsećanje da su se Novosađani opet osetili nebezbedno kada je ubijen vođa veterničkog klana Nenad Opačić, Vučević je saglasan da je taj događaj bacio senku i ponavlja da ima napretka u toj istrazi i da će se taj događaj, svakako, rasvetliti.

"Ono što mogu da kažem iz razgovora sa načelnikom policije je da je ostvaren značajan napredak u toj istrazi i očekujem da će se to dvostruko ubistvo veoma brzo rasvetliti", kazao je Vučević.

Opačić je ubijen 28. februara, izdržavao je višegodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, a u vreme ubistva nalazio se na godišnjem odmoru.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd