Skip to main content
Aleksandar Vučić na sednici

Vučić: Poznat sastav Vlade

BEOGRAD - Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da je postignut dogovor o koaliciji sa SVM, da je socijalistima ponudio da uđu u vladu u skladu s njihovom snagom, a da je NDS sama odlučila da neće u vladu u kojoj je Ivica Dačić.

Podsetivši na razgovore koje su naprednjaci vodili sa SPS i NDS, Vučić je rekao da je NDS odlučila da ne želi u vladu u kojoj je Dačić dodajući da dalje nije hteo o tome da razgovara.

"Pred novom vladom su teške reforme, jer se suočavamo sa problemom opstanka države, zbog čega u svojim postupcima svi treba da se rukovode budućnošću Srbije, koja mora da bude ispred SNS, ma koliko voleli stranku i želeli joj uspeh na sledećim izborima", izjavio je Vučić.

On je rekao da je prethodna vlast dovela državu u težak položaj i da je na novoj vladi velika odgovornost da preduzme teške mere, kao što je to je u Nemačkoj uradio bivši kancelar Gerhard Šreder.

"Šreder je najzaslužniji za sve u čemu danas uživa Angela Merkel, imao je hrabrosti da napravi rezove, da ne vode računa o partijskim interesima, nego o budućnosti države", rekao je Vučić.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
34 Beograd