fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić: Štitimo najsiromašnije, Srbija daleko od bankrota

Foto: Tanjug
SUBOTICA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će reformske mere, koje će predstaviti večeras, biti teške ali racionalne, da će najsiromašniji građani biti zaštićeni i poručio da je Srbija "hiljadama milja daleko od bankrota".

Vučić je novinarima u Subotici rekao da Srbija ima plan kojim će završiti reforme, koje je dobrim delom izneo i u svom ekspozeu, ističući da će 2016. godine rast privrede biti dupliran u odnosu na projekcije međunarodnih finansijskih institucija od 1,35 odsto godišnje.

Na insistiranje novinara da konretno kaže koliko će biti smanjene plate u javnom sektoru i penzije, Vučić nije hteo da iznosi konkretne detelje, ali je poručio da će najugroženiji radnici i penzioneri biti zaštićeni.

Vučić je naglasio da plate neće biti smanjene u privatnom već u javnom sektoru, gde je republički prosek, kako je naveo, 56.000 mesečno. On je naveo da je realna prosečna plata u Srbiji 50.000 dinara jer radnici određeni deo primaju na ruke. 

Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug

Vučić je naveo da reforme neće biti lake i da ne treba stvarati paniku, već da je panika trebalo da bude onda kada smo trošili više nego što smo zarađivali. Premijer je naveo da je Srbija hiljadama milja daleko od bankrota, bez obzira što je prethodna vlast zadužila zemlju do krajnjih granica (više od 70 odsto bruto nacionalnog proizvoda).

"Srbija sada može da se zaduži neuporedivo lakše i brže nego pre dve ili tri godine, jer vodi produktivnu politiku koju poštuju međunarodne institucije", rekao je Vučić.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd