fbpx
Skip to main content
Vuk Drašković

VUK DRAŠKOVIĆ: Podržavam Vučića, ali se u EU ne može da nereformisanim službama bezbednosti

Foto: Profimedia
Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da je još 2012. godine podržao lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića zbog njegovog strateškog opredeljenja da su evropske integracije jedini razumni put Srbije u budućnost.

- Nisam ni mogao ni hteo da budem opozicija sebi i svemu za šta se SPO, uz velike ljudske žrtve, zalagao još od svog osnivanja - rekao je Drašković za novi broj nedeljnika "Ekspres".

VUČIĆ O SAVAMALI: Objekti koji su porušeni stečeni su kriminalom i korupcijom

Rekao je i da je "strateški" zadovoljan politikom koju sprovodi premijer Srbije Vučić, ne i u "nekim detaljima" te politike, dodajući da se u Evropu ne može ići sa nereformisanim službama bezbednosti i sa, kako je rekao, "kadrovima JUL".

- Neosporno je da oni u svemu podržavaju i hvale premijera. To je ono što je najopasnije... Aleksandar Vučić treba da se prikloni onima koji sumnjaju u sve koji ništa ne aminuju bez osnove i razloga i da se odrekne takojevića. To kažem iz sopstvenog iskustva - rekao je lider SPO.

Aleksandar Vučić

Upitan da li se zalaže za priznavanje Kosova, Drašković je rekao da nezavisnost Kosova priznaje ogromna većina članica EU i UN, da "poštuje tu realnost", koju nije sam skrivio, već je to učinio Slobodan Milošević.

Drašković "za" NATO

Drašković je odgovorio potvrdno na pitanje da li bi, uprkos bombardovanju Srbije 1999. godine, u prijateljstvo preokrenu odnos sa SAD i NATO.

- Kosovo je nezavisno, Kosovo je država. Sviđalo se to srpskim autistima ili ne. Nema nimalo moje krivice u ovoj istini, osim krivice da sam kriv zbog toga što ne poričem istinu - rekao je Drašković.

NIKOLIĆ NAKON KONSULTACIJA: Vučić me je obavestio da ima većinu za sastav Vlade

On se zauzeo da Srbija, po ugledu na posleratnu Nemačku, mora da osudi politiku zločina i poraza, da ne sme da je pravda bilo čime i da nova politika mora da odbaci sve što relativizuje ili negira zločine Miloševićevog režima zločinima drugih nad Srbima, kao i da "sva neprijateljstva koja je proizveo taj režim preokrene u prijateljstva".

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
1 Beograd