fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

Vulin počasni građanin Kosovske Mitrovice

Foto: Tanjug
KOSOVSKA MITROVICA - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksdandar Vulin, proglašen je večeras za počasnog građanina Kosovske Mitrovice.

Odluku da Vulin bude počasni građanin Kosovske Mitrovice doneo je privremeni opštinski organ, a ministru su na svečanosti, koja je upriličena u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka, dodeljeni povelja, plaketa i ključ grada.

Vulinu su priznanja uručili predsednik privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić, gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić i koordinator Civilne zaštite za sever Kosova Stevan Pavićević.

Aleksandar Vulin
Foto: Tanjug

Spirić je na svečanosti istakao da se ovo priznanje Vulinu dodeljuje "kao odraz poštovanja i priznanja za istrajnu, nepokolebljivu borbu za svakog od nas, sa uverenjem da nas neće zaboraviti i da će nadalje raditi u interesu srpske zajednice".

Vulin, koji je i bivši direktor Vladine Kancelarije za KiM, istakao je da ovo priznanje ne pripada samo njemu, već da je ovo način da građani Mitrovice zahvale državi Srbiji.

"Ovo je vaš način da kažete državi zbog koje ste tu i državi koja je tu zbog vas - hvala za sve ove godine, hvala za svaki dinar, svako zrno brašna, za svaku pomoć, da kažete hvala što si tu i što ne misliš da odes i hvala što nećeš da odeš jer Srbija neće otići odavde", reklao je ministar.

Vulin je naglasio da Srbija sa svog Kosova i Metohije neće da ide i da vrlo ozbiljno shvata kada se kao pretnja, ma kako daleko izgledalo, govori o nekakvoj "velikoj Albaniji" i da pominjanje tog termina Srbija shvata ozbiljno.

Aleksandar Vulin
Foto: Tanjug

Srbija hoće da kaže, istakao je Vulin, da toga nije bilo, neće i ne može biti i da svako prekrajanje granica se završi nesrećom, pogibijom, tragedijom u rovovima, uništenim ljudskim životima i "da zato ne treba ni prstom po vazduhu crtati mapu 'velike Albanije'".

On je poručio da niko ne treba da pomisli da je bilo kakvo političko rešenje za KiM moguće bez države Srbije, bez Vlade Srbije i da niko ne treba da pomisli da će Vlada Srbije i država Srbija svoju politiku formulisati, sprovoditi, bez Srba sa Kosova i Metohije.

Na svečanosti proglašenja Vulina počasnim građaninom Kosovske Mitrovice bili su direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Ðurić, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, rektor Prištinskog univerziteta Srećko Milačić, načelnik Mitrovičkog okruga Vaso Jelić i koordinator Upravljačkog tima za formiranje Zajednice srpskih opština Ljubomir Marić.

 

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd