Skip to main content
Učenici u školama

Za beogradske osnovce i naredne godine besplatne knjige

Foto: Profimedia
BEOGRAD - Beogradski osnovci dobiće i naredne školske godine besplatne udžbenike, odnosno koristiće deo knjiga nasleđenih od starije generacije, rekla je gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Ðurić.
Za đake od 1. do 8 razreda, a njih je oko 130.000, obezbeđeni su udžbenici, ali će roditelji, kao i do sada, morati da dokupe knjige za strane jezike, za izborne predmete, atlase.

U Sekretarijatu navode da još nemaju pouzdane podatke koliko je pohabanih udžbenika i koliko će morati da se nabavi, kako bi svaki đak na jesen imao spreman komplet.

Kada je u pitanju projekat besplatnih udžbenika na nivou Srbije, vlada je pre nekoliko dana odlučila da se svim učenicima od 1. do do 4. razreda osnovne škole obezbede besplatni udžbenici i radne sveske za nastavne predmete: srpski (maternji) jezik, matematika i svet oko nas (odnosno priroda i društvo).

Ministarstvo će izvršiti i dokup pohabanih udžbenika kojih ima, procenjuje se, oko osam odsto, objavljeno je na sajtu Ministarstva prosvete. Izbor udžbenika će ostati isti kao školske 2013/2014 godine, usled nedovoljnih sredstava za ponovni odabir udžbenika i kupovinu potpuno novih udžbenika za sva četiri razreda, navedeno je u saopštenju.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd