Skip to main content
Robert Pikton

ŽAO MI JE ŠTO IH NISAM UBIO 50: Jezivi snimak iz ćelije "svinjskog serijskog ubice" (VIDEO)

Foto: Profimedia
Jezivo priznanje policajcu u civilu koji se pretvarao da mu je cimer u zatvoru.

Robert Vilijam Pikton je možda najsuroviji serijski ubica u istoriji Kanade. Detalji njegovog slučaja su gadni i užasavajući: farmer svinja Pikton je optužen za 26 ubistava, ali se smatra da je kriv za mnogo više. Pikton je ubio većinu žrtava u klanici na svojoj farmi u kanadskoj pokrajini Britanska Kolumbija i tretirao ih je bukvalno kao životinje. Neke od žrtava je bacio svinjama da ih pojedu, a zdravstveni inspektori su izdali upozorenje o otrovnom mesu sa njegove farme upravo iz ovog razloga - mada svojevremeno nisu znali koji je uzrok trovanja.

U snimku, Pikton je razgovarao sa policajcem u civilu koji se pravio da je njegov cimer u ćeliji. "Uhvatili su me kod tog jednog", poverio se, a onda je diskutovao o načinima uklanjanja tela sa policajcem, žaleći se kako su ga uhvatili kada je postao aljkav, i bukvalno tugujući zbog toga što nije ubio još jednu žrtvu jer bi tako imao "okruglo 50".

Robert Pikton
Foto: Profimedia

Na slici ga vidimo zahvaljujući čistoj slučajnosti, samo zbog činjenice da su reporteri kanadske "Global Television" odlučili da naprave reportažu o farmerima svinja u Port Kokitlamu, gde je Pikton živeo.

Neverovatno, ali optužnica o ubistvu 20 ljudi je odbačena i u toku pisanja Pikton je osuđen za svega šest ubistava drugog stepena. Ipak, sudija je odredio maksimalnu kaznu - doživotnu robiju sa mogućnošću uslovnog oslobađanja nakon 25 godina. Pikton ima 66 godina. Sve žrtve bile su ženskog pola, a u okrugu u kome je živeo ih je nestalo čak 60 bez traga.

A pogledajte i novi, bizarni trend koji je iz nekog razloga hit u celom svetu na OVOM linku.

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd