Skip to main content
 • Read more Radovan Karadžić Info

  KARADŽIĆ POSLE PRESUDE POSLAO PORUKU: Srpski narod i ja zajedno sa njim smo već POBEDILI!

 • Read more Tenk Vojske Srbije Naoružanje

  Ovo je oklopna smrt iz Indije: SRPSKI TENK MU JE PREDAK!

 • Read more Mladen Krstajić Fudbal

  KRSTAJIĆ: Igrači pokazali kako se igra za Srbiju, crveni karton jedina loša stvar (FOTO)

 • Read more Serž Bramerc Info

  "Karadžićeva krivica je njegova lična, a ne srpskog naroda": HAŠKI TUŽILAC POKUŠAO DA "UTEŠI" SRBE

 • Read more Spomenko Gostić Region

  Navršilo se 26 godina od smrti najmlađeg heroja Republike Srpske! Spomenkova sudbina DOVEŠĆE VAS DO SUZA (FOTO/VIDEO)

 • Read more Luka Jović Fudbal

  REČ JE O 50 MILIONA EVRA: Jovića su pitali o ponudi VELIKE Barselone, ovo je njegov odgovor (FOTO)

 • Read more Kija Kockar Zadruga

  VRIŠTALA BIH NA SAV GLAS! Kristina Kockar sada voli OVOG čoveka! Ostalo je pitanje Slobodana Radanovića!

Tetoviranje oka

Zašto bi iko želeo tetovažu na oku? (FOTO)

Foto: Twitter/MirrorWeirdNews
Presuda za ubistvo Džejsonu Barnumu (39) na sudu Aljaske stavila je u žižu javnosti neobičan trend, koji postoji kraće od jedne decenije - tetoviranje očiju.

Barnum, koji je priznao krivicu za ubistvo policajca na dužnosti, ima brojne tetovaže na licu, glavi, kao i upadljivo "treće oko" istetovirano na čelu. Još dramatičnije, njegova desna beonjača je u potpunosti crna.

Argument da je Barnum opasan po društvo, između ostalog zbog svojih upadljivoh telesnih modifikacija, upotrebljen je na sudu od strane Marka Mjua, šefa policije aljaskanskog grada Enkoridž. Ipak, da li je tetoviranjem očne jabučice ovaj kriminalac zaista izrazio neprijateljstvo prema ostatku društva?

Prvi čovek koji je eksperimentisao sa ubrizgavanjem mastila u oko bio je izvesni tatu-majstor poznat kao Luna Kobra, poreklom Amerikanac. On za BBC News kaže da prvobitni cilj nije bio zastrašujući izgled, već postizanje plave boje očiju nalik onoj kakvu su imali likovi iz kultnog filma "Dina" (Dune, 1984). 

Tokom poslednjih devet godina, Kobra je ubrizgao mastilo u površinski sloj očnih jabučica (konjuktiva) preko stotinu dobrovoljaca. 

- Došao sam do savršene metode eksperimentisanjem. Počeo sam sa tri osobe koje su izrazile želju da imaju tu modifikaciju. Mislim da je deo privlačnosti ovog trenda u tome što to niko nema - kaže tatu-majstor, i nastavlja:

- Svi imaju iscrtanu kožu ili proširene ušne rese, ali skoro niko nema tetovirane oči. 

Jedna mala injekcija dovoljna je da pokrije oko četvrtinu oka. Potrebno je nekoliko tretmana da se pokrije čitava spoljašnja površina jabučice, a tada je oko tetovirano za ceo život. Kobra ima klijente od Sidneja, preko Singapura, do Londona i SAD-a.

- Mislim da ovaj čin donosi dozu fantazije u svakodnevni život - priča Kobra - često se traže kosmički plava boja ili mastilo-crna.

"Vanzemaljski" izgled dopao se Kajli Gart, jednoj od zaposlenih u studiju čiji je Luna Kobra vlasnik.

- Osećaj je kao da vas neko ubada u oko - navodi Kajli - takođe, tu je i neki čudan pritisak, i osećaj kao da imate pesak u oku, ali nema bola. Takođe je veoma intenzivno, veliki mentalni pritisak - kaže ona, dodajući da je za sebe odabrala boju morske pene.

Jedna osoba koja se možda ne bi složila je poljski reper, poznat kao Popek. On je organizovao snimanje procesa tetoviranja svojih očiju u Kobrinom londonskom studiju.

Nekoliko dana kasnije, imao je osećaj kao da mu gore oči - ovaj osećaj mu nije dao ni da spava. Srećom, ovo stanje je bilo privremeno, međutim, poljski muzičar se nije vratio na predviđenu sesiju potamnjivanja boje beonjača.

Optičari upozoravaju na mogućnost gubljenja vida ukoliko tokom procedure dođe do oštećenja očne jabučice ili eventualne infekcije.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd