Skip to main content
Redakcija

Zašto je 24. april značajan dan? Srbiji Danas je 1. rođendan!

Foto: Srbija Danas
Prošle godine, 24. aprila, tačno u podne lansirali smo sajt Srbijadanas.com. Godinu dana kasnije, nalazimo se u TOP 10 najposećenijih sajtova u zemlji. Pitali su nas ko smo, zašto se tako zovemo, a pre svega kako smo tako brzo ostvarili uspeh? Ovo je naša priča…

Na današnji dan pre tačno dva veka počeo je Drugi srpski ustanak koji nam je omogućio da ponovo postanemo država. Na isti dan napisana je i Marseljeza, himna Francuske, a Kina je vek kasnije lansirala prvi satelit u svemir. U Srbiji, pre tačno godinu dana počela je sa radom SRBIJADANAS.COM.

Zašto baš Srbija Danas?

Mi smo narod koji se često vraća u prošlost i zato – Srbija, jer je to naša prošlost, budućnost i sadašnjost, a Danas, jer želimo da se bavimo današnjicom, aktuelnim dešavanjima, onim što je trenutno, što nas okružuje, čiji smo stvaraoci i svedoci.

Početak kao i svaki početak je bio izuzetno težak sa mnogo uspona i padova. Samo par dana nakon lansiranja sajta Srbiju je zadesila velika poplava, i svakodnevno su nas potresale slike iz poplavljenih područja cele zemlje. Čini se da je sa tim stiglo i prvo vatreno krštenje za naš tim, te se valjalo uigrati odmah.

Redakcija
Foto: SD/ilustracija

Redakcija od gotovo 50 novinara, koja je svega par dana radila zajedno, pokazala izuzetan timski duh i spremnost za buduće izazove, pravovremeno, objektivno i brzo izveštavanje. Rad u smenama, želja za uspehom i velika volja, pomogla je da već tada redakciju shvatimo kao drugu kuću, u kojoj uvek nekog ima.

Pružili smo priliku mladim ljudima da pokažu koliko umeju, znaju i mogu. Oformili smo tim koji je predano i posvećeno ušao u stvaranje novog portala i za kratko vreme uspeo da se dopadne velikom broju čitalaca, a za manje od šest meseci uvrsti u Top 10 najposećenijih sajtova u Srbiji.

Usavršavali smo se iz dana u dan, pratili želje, interesovanja i potrebe naših čitalaca. Trudom, zalaganjem, voljom i znanjem uspeli smo da dostignemo više od pola miliona poseta u danu i iz meseca u mesec probijamo rekorde.

Redakcija
Foto: SD/ilustracija

Za proteklih godinu dana videlo nas je više od 21 milion ljudi, otvorili su više od 150 miliona stranica, a na društvenim mrežama prati nas 300.000 korisnika.

Pored brojki, koje govore same za sebe, najdraže od svega je da smo stekli poverenje čitalaca bez kojih naše postojanje ne bi imalo smisla, ali i značajnih ličnosti u oblasti biznisa, sporta, kulture, zabave i drugih.

Zahvalio bih se svim vernim čitaocima koji su nam ukazali poverenje od samog početka, kao i svima koji su prepoznali kvalitet i trud koji smo pokazali.

Zahvalio bih se menadžmentu koji je stajao na usluzi za sve naše potrebe, urednicima koji su dobar deo prošle godine “živeli” u redakciji, novinarima koji su vas zabavljali, informisali a ponekad i rastuživali, community menadžerima koji su uvek “na vezi” sa čitaocima, tehničkoj podršci, uvek spremnoj da ispuni naše zahteve ”sad i odmah”, dizajnerima koji su nas ulepšavali tokom cele godine, marketing timu i svim saradnicima, partnerima i klijentima. 

Iskreno se nadam da ćemo nastaviti sa uspesima i razvojem portala, da ćemo biti još bolji, inovativniji, kreativniji, i da vaša zaslužena podrška neće izostati.

Od srca hvala

Goran Lalić

Glavni I odgovorni urednik  

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
8 Beograd