Skip to main content
hleb, kolač

ŽELITE DA SMRŠATE: Ima nešto gore od hleba!

Foto: Profimedia
Pogledajte koje su još namirnice "kobne" po vašu fit liniju.

Čvrsto ste rešili da smršate i izbacili ste hleb iz upotrebe, ali da li ste sigurni da ste svoj organizam lišili svih ugljenih hidrata kojima su u proizvodnji oduzeta hranjiva svojstva. U zabludi ste, jer osim belog hleba postoje još neke namirnice koje sadrže ugljene hidrate, a imaju jako malo ili nimao nutricionističkih vrednosti.

Kafa sa mnogo šećera/šlagom i čokoladom

U ovom napitku, mešajući ga sa raznim slatkim dodacima, može se sakupiti i do 400 kalorija, tako da ovaj mini-desert može biti vrlo "teška" poslastica po organizam.

topla čokolada
Foto: Profimedia

Voćni šejkovi

Volite ih i ne možete da ih se odreknete? Pripazite se ovog napitka, jer samo u 2 dl stane 25 g ugljenih hidrata, a u 5 dl 75 g i čak 65 g šećera.

Voćni jogurt

Običan jogurt odličan je izbor za užinu pre vežbanja i pred spavanje, pa samim tim mislite da je voćni još bezazleniji. Međutim, samo jedna porcija običnog jogurta sadrži između 12 i 15 g ugljenih hidrata, a onaj sa komadićima voća ima i do 30 g, od kojih su polovina prerađeni ugljeni hidrati koji brzo sagorevaju. Mnogo zdravija varijanta jeste običan jogurt sa komadima svežeg voća.

Krekeri sa sirom

Oni su puni aditiva, hemikalija i veštačkih boja, a mogu sadržati i kukuruzni sirup bogat fruktozom. Nemojte da vas zavara organska verzija – možda ima manje umetnih sastojaka, ali prerađeno brašno i punomasni sir ovde sigurno nećete izbeći. 

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
26 Beograd