fbpx
Skip to main content
mladi

ŽIVELA MLADOST: Dođite da zajedno proslavimo Dan mladih

Foto: Profimedia
Dan mladih je međunarodni praznik priznat od strane Evropske unije i Ujedinjenih nacija i ima veliki značaj za mlade Beograda.

Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda 12.08.2015. godine obeležava Međunarodni dan mladih.  Ovaj značajan međunarodni događaj ima za cilj skretanje pažnje na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata.

Širom sveta, u čast ovog dana, u saradnji sa državnim organima, održavaju se kulturne manifestacije, radionice, koncerti i tribine sa temom koju lokalni organizator izabere.

Dan mladih je međunarodni praznik priznat od strane Evropske unije i Ujedinjenih nacija i ima veliki značaj za mlade Beograda. Kao i prethodnih godina, Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda organizuje manifestaciju povodom Dana mladih. Ove godine manifestacija će se održati na platou ispred Shopping Centra Ušće.

Mladi u Evropi
Foto: Profimedia

Udruženja mladih i organizacije civilnog društva s kojima Kancelarija za mlade sarađuje daće doprinos u vidu radionica, edukacija, deljenja promo materijala. Spremili smo raznolik program za mlade i one koji se tako osećaju:

14:00 ‒ Svečano otvaranje, nastup grupe Glee

Od 15:00 do 18:00 ‒ Uključi se u radionice na različite teme:

  • Reciklaža
  • Liderstvo mladih
  • Kako da se zaštitim od HIV-a
  • Šta će mi taj IQ? ‒ MENSA

18:00 ‒ Učestvuj u debati koju organizuje KOMS na temu: 

  • Mladi 2025 ‒ Perspektive i izazovi: Nacionalna strategija za mlade 2015-2025.

19:00 ‒ Pogledaj interaktivnu monodramu  Glumac sam glumac sam glumac mladog glumca Uroša

Milojevića.

20:00 ‒ Dođi na svirku mladih bendova ‒ Dingospo Dali, Korа, Vrane Kamene.

21:00 ‒ Ne propusti nastup poznatog beogradskog sastava E-PLAY.

Pored radionica, debata i muzičkog programa, organizovaćemo takmičenje u „bacanju trojki”, streličarstvu, šahu, a možete se upoznati sa  mladim umetnicima koji će oslikavati grafite, interaktivnom promocijom bezbednog ponašanja u saobraćaju Agencije za bezbednost saobraćaja,  izložbom na kojoj će volonteri  iz inostranstva predstaviti kulture šest zemalja, na štandovima će se predstaviti organizacije mladih i organizacije civilnog društva. 

Za ljubitelje kvalitetnog zvuka, muziku će puštati di-džej Naxi Radija 96,9 FM, direktno sa platoa ispred Shopping  centra Ušće.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd