Skip to main content
Lebron Džejms

ZLATNA KOKA: Lebron mamac za bogate kompanije, Đoković ni među deset!

Foto: Facebook
Prema Frobsovoj listi u prethodnih godinu dana, najveći mamac za sponzore bila je prva zvezda Klivlenda, a svoje mesto na pomenutom spisku našli su još i Vuds, Ronaldo, Mesi, Federer ...

Sa globalizacijom sporta, sportisti su postali istinski mamci za bogate kompanije, koji ih angažuju za svoje reklamne kampanje. Veliki broj svetski poznatih sportista pored zarade od karijere, nepresušni izvor prihoda imaju upravo do sponzorskih kompanija.

Forbsova lista

Prema Frobsovoj listi u prethodnih godinu dana, najveći mamac za sponzore bio je Lebron Džejms, koji je sa zarađenih 37 miliona sa liderske pozicije "skinuo" Tajgera Vudsa. Pored prve zvezde Klivlenda i golfera, na listi su se našli i Rodžer Federer, Jusein Bolt, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi, Rafael Nadal.

Kada se pogleda lista od top 10 sportista, jasno je da je čudno što među njima svoje mesto nije pronašao trenutno najbolji teniser sveta Novak Đoković. Malo je reći da je to iznenađujuće, ali izgleda da prvo mesto na ATP listi ipak nije garancija za dobru reklamnu kampanju.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD košarka

SD fudbal

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd