fbpx
Skip to main content
Aleksander Dorin

ZNAO PREVIŠE O ORIĆU: Nestao čovek koji je dokazivao da nije bilo genocida u Srebrenici!

Foto: Facebook/Alexander Dorin
U Bazelu nestao Aleksandar Dorin, poznat po dokazivanju da nije bilo genocida u Srebrenici. Poznat po knjizi “Srebrenica - kako se zaista zbilo”, u kojoj tvrdi da je bilo oko 2.000 ubijenih vojnika Armije BiH.

Nekoliko dana posle hapšenja Nasera Orića u Švajcarskoj, pod još nerazjašnjenim okolnostima iz svog stana u Bazelu nestao je Aleksander Dorin, poznat po dokazivanju da nije bilo genocida u Srebrenci.

Dorinovi prijatelji zabrinuti su za njegovu sudbinu, jer je posedovao obimnu građu kojom se pobija zvanična verzija o događajima u Srebrenici iz 1995:

“Posle izjave švajcarske policije da Dorin nije uhapšen, strahujem da ga nije kidnapovala islamska mafija. Njegov stan je demoliran i opustošen. Parket i okviri vrata su razvaljeni. Kao da je neko hteo da uništi sve dokaze do kojih je došao tokom višegodišnjih istraživanja. Mogao je da bude nezgodan svedok u slučaju Orića“, kaže Milivoje Ivanišević, direktor Instituta za srpska stradanja u 20. veku. za Novosti.

Dorin je poznat po knjizi "Srebrenica - kako se zaista zbilo", u kojoj negira tvrdnje da je u Srebrenici ubijeno između 7.000 i 8.000 ljudi, tvrdeći da je u pitanju oko 2.000 ubijenih vojnika Armije BiH.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
14 Beograd