Skip to main content
dečak otvara poklone

ŽRTVOVALA SVOJ ŽIVOT: Sin najhrabrije majke danas puni 3 godine!

Foto: Profimedia/ilustracija
Dečak žene koja se odrekla terapije citostaticima, Jelene Trkić (32) iz Drvara danas slavi svoj treći rođendan.

“Majka Hrabrost”, kako je se sećaju, nakon samo 40 dana od porođaja preminula, a njena smelost i želja da stvori drugi život uprkos teškom obliku tumora na mozgu zadivili su sve. Njen mališan Nikola Dunović sada živi u Prijedoru sa ocem Goranom i tetkom Sanjom, a kako oni kažu, vrlo je veselo, zdravo i radoznalo dete.

- Mnogo je nestašan. Velika je maza. Istraživač. Sve ga zanima. Za svoje godine, rekao bih i da je vrlo bistar, želi i traži objašnjenje za sve, postavlja veoma teška pitanja - kaže otac Goran za Alo! i dodaje da su retke situacije kada se Nikola postidi jer uglavnom voli da sa svima podeli svoju radost i sve ono što mu se događa.

Odgajila ga tetka!

Tetka Sanja, koja je, kako Goran ističe, odgajila Nikolu, zahvalna je bogu na njegovom odličnom zdravlju.

- Zdravo je dete, hvala bogu. Ima dobar imunitet. Mislim da je imao samo jednu prehladicu s kašljem do sada, pun je energije i radosti. Čim se probudi, trči, priča, peva, zapitkuje - objašnjava Sanja i ističe da je Nikola postavljao pitanja o majci, pa su mu neke stvari i ispričali.

-Išli smo na groblje i u crkvu. Naučili smo ga da zapali sveću svojoj mami, koja je “tamo”, i to je neka naša komunikacija s njom, odnosno ono što je on za sada u stanju da primi i shvati. Vremenom će, naravno, biti drugačije - kaže ona. 

Kada su praznici, u njihovoj kući se svi trude da sva pažnja bude usmerena na želje i potrebe malog Nikole, pa je tako i danas sve spremno za proslavu njegovog trećeg rođendana.

Tuga za Jelenom, kako ističu, prerasta u sve veće poštovanje i divljenje za njenu hrabrost. Njen muž Goran kaže da u potpunosti razume njene izbore i da njegova zahvalnost prema njoj svakodnevno raste.

- Kada danas pogledam na tu situaciju, koja je bila veoma teška i emotivna, pre svega zbog gubitka Jelene 40 dana nakon porođaja, zatim dolaska bebe u moj život u tim uslovima... Jednako sam pun razumevanja za njene izbore i sve što je prethodilo rođenju Nikole. Divim joj se svakog dana sve više i zahvalan sam joj. Njen podvig je svakog dana sve veći u našim životima - emotivno završava Goran.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd