Skip to main content
Saobraćajna policija

ZAMENA ZA ALKO-TEST! Pre nego što vas policija zaustavi, proverite da li ste sposobni za vožnju (VIDEO)

Foto: RTS printscreen
Jednostavno!

Koliko ste puta bili u situaciji da morate da budete za volanom iako je za vama prijatno veče provedeno sa prijateljima i nekoliko čašica alkohola?

Rizik je poznat, ali je prisutan čak i nekoliko sati posle završetka savršenog provoda.

Alkohol je i sutradan u našem krvotoku pa utiče na naše psihološke i motoričke sposobnosti. Čak ni nešto duži san i obimniji doručak, ne mogu ga tako lako oterati. Ostaje poznat osećaj umora i mamurluka, zbog koga bi neizbežna vožnja do posla bila opasna sa sve učesnike u saobraćaju.

120.000, NIJE MALO: Neverovatne vesti za vozače POLOVNIH AUTOMOBILA u Srbiji

Programeri se svakodnevno trude da osmisle aplikaciju koja bi odredila količinu alkohola u našem organizmu, a zatim dali precizniji savet o prvoj sledećoj bezbednoj vožnji.

Jedna od uspešnijih je "The Morning After Campaign" program koji na osnovu unetih podataka o količini alkohola, vrsti pića i vašim telesnim osobinama određuje kada ste spremni za narednu vožnju.

IZAZOV ZA VOZAČE: Ko ima PREDNOST na raskrsnici bez semafora? (VIDEO)

Ako počnete veče sa Pina Koladom, nastavite sa Mohitom, zatim probate “Sex on the beach“ i završite veče sa "Long Island Iced Tea", računar će pokazati da ste spremni za bezbednu vožnju tek za 12 i po sati.

Aplikacija računa procenat alkohola posle ispijanja vina, piva, cidera, žesokih pića i likera. Dostupna je na svakom pametnom telefonu, a vreme potrebno za trežnjenje započinje od trenutka završetka "pijanke". Toliko je zapravo potrebno alkoholu da napusti naš krvotok.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
19 Beograd