fbpx
Skip to main content
Virtuelna realnost

VIRTUELNA REALNOST STIŽE NA FEJSBUK: A u njoj ćete moći i da se družite sa PRIJATELJIMA!

Foto: Twitter printscreen/@FikoR87
Virtuelna realnost nas neće odvajati od ljudi, najavljuje Mark Zakerberg.

Iako virutelna stvarnost trenutno predstavlja ultimativni vid izolacije, Fejsbuk se nada da će ona postati društvena mreža budućnosti.

Mark Zakerberg otkio je deo svojih planove u vezi sa kompanijom koja se bavi virtuelnom stvarnošću, koju je kupio 2014. godine za 2 milijarde dolara. Glavni deo njegove vizije odnosi se na stvaranje čitave virtuelne stvarnosti čiji bi centar bile socijalne interakcije. To bi moglo da uključi upotrebu vašeg ličnog VR avatara za četovanje sa prijateljima ili igre i druga iskustva koja bi se delila sa drugim ljudima.

Većina VR iskustava koja su trenutno dostupna korisnicima nemaju mogućnost učešća više ljudi, odnosno igrača, iz ostatka sveta. Ali, na trećoj godišnjoj Okulusovoj konferenciji, predstavljen je deo Fejsbukovih eksperimenata koji se odnose na društvenu virtuelnu realnost, koja će uskoro biti ponuđena korisnicima.

Pametan potez! Mark Zakerberg milijardama do uspeha!
Foto: Profimedia

- Virtuelna realnost je savršena platforma u kojoj ljudi mogu da budu na prvom mestu - rekao je tvorac i vlasnik Fejsbuka, Mark Zakerberg, koji je na ovom događaju i sam stavio VR masku.

On je stupio na različite egzotične lokacije zajedno sa dva druga čoveka zaposlena u Fejsbuku, koji su kreirali svoje VR avatare. Ovi su se avatari mogli videti na istoj lokaciji, a dok su se njihovi vlasnici pomerali okolo, pomerale su se i njihove virtuelne verzije. Oni su igrali igre u virtuelnoj verziji sedišta Fejsbuka, gledali filmove, i fotografisali se virtuelnim selfi štapom.

Predstavljeni su i nove aplikacije, uključujući Avatare, koja omogućuju ljudima da naprave virtuelne verzije sebe, kao i "Parties" i "Rooms", koje omogućavaju ljudima da se okupljaju u virtuelnoj realnosti.

Fejsbuk
Foto: Profimedia

Kompanija je takođe pokazala kako bi VR iskustva mogla da stignu na Fejsbuk u bliskoj budućnosti, demonstrirajući svoj rad na uvođenju lajv striming igara u virtuelnu stvarnost, a otkriveno je i da se radi na tome da oprema za pristupanje virtuelnoj stvarnosti postane dostupna svakom prosečnom potrošaču.

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd