fbpx
Skip to main content
mesindžer

10 FORA Fejsbuk Mesindžera za koje nema nikakvog razloga da ne počnete da ih koristite!

Foto: Profimedia
Za neke od njih verovatno ni ne znate, dok ste neke verovatno nekada primetili, ali ih do sada niste koristili...

Najpopularnija mesidžing aplikacija na svetu - WhatsApp, poslednjih meseci je u fokusu pažnje, zbog uvođenja novih pravila privatnosti i velikog broja korinika koji su je zbog toga napustili.

Međutim, kao što to je poznato, kompanija Fejsbuk ima i drugu aplikaciju - Messenger. Iako nije među najpopularnijima, često se koristi za dopisavanje i, od svojih početaka do danas, bila je unapređivana i dobijala nove opcije.

Za neke od njih verovatno ni ne znate, dok ste neke verovatno nekada primetili, ali ih do sada niste koristili. Zato vam predstavljamo 10 opcija Fejsbuk Mesindžera za koje do sada - verovatno - niste znali:

1. Mesindžer kao avionska karta

Neke aviokompanije putnicima omogućavaju da primaju obaveštenja o letovima putem Fejsbuk Mesindžera. Takođe, popularnu aplikaciju je moguće koristiti i za rezervisanje letova, i kao kartu za ulazak u avion.

2. Plaćanje i slanje novca

Fejsbuk Mesindžera je moguće koristiti i za plaćanje računa i slanje novca. Jednostavno otvorite aplikaciju, kliknite na četiri tačkice, izaberite Plaćanja. Prilikom prvog korišćenja ove opcije, potrebno je povezati karticu, odnosno račun, sa aplikacijom.

mesindžer
mesindžer
Foto: Profimedia

3. Gde se nalazim?

Kada nekome treba da javite gde se tačno nalazite, u čet prozoru, pritiskom na četiri tačkice u donjem levom uglu, izaberite opciju Location. Vaš kontakt će u poruci dobiti mapu koja mu prikazuje gde se nalazite.

4. Glas i video

Glasovni ili video poziv možete započeti pomoću tastera koji se nalaze na vrhu prozora za čet. Na isti način kontaktu možete ostaviti i glasovnu poruku.

5. Dosadna obaveštenja

Ako Messenger prikazuje obaveštenja na zaključanom ekranu vašeg telefona, možda nije loša ideja da isključite tu opciju kako ljudi iz vašeg okruženja ne bi mogli da vide privatne razgovore kada se telefon nalazi na stolu ispred njih.

Da biste to uradili, u podešavanjima (Settings) isključite opciju Notification Preview.

6. "Nalepnice"

Fejsbuk Mesindžer korisnicima nudi veliki broj nalepnica (stikera), različitih stilova, koje možete da koristite u porukama. Takođe, u aplikaciju je integrisan i Giphy, pa u pruku lako možete da ubacite bilo koji GIF, u samo nekoliko klikova.

7. Pisao mi ne-prijatelj?

Mesindžer, "po difoltu", prikazuje samo poruke svojih kontakata. Ako želite da proverite da li vam je poruku poslao neko sa kim niste povezani putem Fejsbuk , odvorite Settings > Message Requests.

8. "Fotokanje"

Umesto da fotografije iz telefona "kačite" u Mesindžeru, možete da ih fotografišete iz same aplikacije. Potrebno je samo da kliknete na ikonicu kamere da biste snimili fotografiju ili video.

9. Jedinstvene fotke

Ako poželite da "personalizujete" fotografiju koju nekome šaljete, na njoj iz aplikacije možete nešto da nacrtate ili da napišete. Samo kliknite na Edit dok gledate sliku koju želite da pošaljete i odaberite alat za crtanje.

10. Zaigrajte basket

Kada poželite da sa prijateljem odigrate basket "1 na 1", ako niste u mogućnosti da izađete na teren, to možete da uradite i u Mesindžeru. Sve što treba da uradite je da pošaljete emodži košarkaške lopte, a zatim da dodirnete poruku. Nakon toga, pređite prstom da biste bacili loptu u obruč, čime ćete osvojiti bod. Ako ne postignete koš, vaš rezultat se dodaje vašem prijatelju.

To je samo jedna od brojnih instant igara koje postoje u Fejsbuk Mesindžeru.

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd