fbpx
Skip to main content
Ajfon

4 nove funkcije koje donosi iOS 15 - na uređajima 20. septembra

Foto: Profimedia
Apple-ove nadogradnje za iOS 15, iPad OS 15 i WatchOS 8 stižu 20. septembra, danima pre nego što će nadogradnju dobiti iPhone 13. Najnovija verzija iOS-a dodaje nove funkcije za FaceTime i Messages, pametnija obaveštenja i novu funkciju LiveText.

S ažuriranjem, vlasnici iPhone-a i iPad-a mogu iskoristiti poboljšanja FaceTime-a, uključujući dodavanje prostornog zvuka i funkcija za smanjenje buke kako bi se uklonili ometajući pozadinski zvukovi, obnovljena aplikacija Messages dodaje novu funkciju “deljeno sa vama“ koja olakšava praćenje fotografije, muzike i članaka u vestima koji se dele u razmeni poruka sa posebnim odeljkom za deljeni sadržaj.

Apple takođe menja svoja obaveštenja, sa novim alatima za kontrolu kako i kada primate push upozorenja. Novi režimi„Fokus“ ​​omogućava vam da isključite sva upozorenja osim aplikacija i ljudi od kojih želite da čujete, a možete i da postavite posebne profile za rad, spavanje i druge aktivnosti. Ovi profili takođe mogu da promene raspored aplikacija na vašem početnom ekranu na osnovu aplikacija koje ćete najverovatnije koristiti tokom dana.

Ajfon
Ajfon
Foto: Profimedia

Jedna od intrigantnijih karakteristika iOS 15 je Live Text, koji koristi kameru za skeniranje vašeg okruženja i iznošenje relevantnih informacija. Ako ga, na primer, usmerite na belu tablu, mogao bi izvući pisani tekst da biste ga podelili. Takođe bi mogao identifikovati umetnost, znamenitosti, biljke i kućne ljubimce.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd