Skip to main content
 • Read more Radovan Karadžić Info

  PRVE REČI RADOVANA KARADŽIĆA NAKON SRAMNE PRESUDE: Pogledajte šta je rekao

 • Read more Aleksandar Vučić Vesti

  Počela borba za Folksvagen: Vučić pregovara o dovođenju kompanije u Srbiju! (FOTO)

 • Read more Miroslav Lazanski Info

  REAKCIJA LAZANSKOG NA PRESUDU KARADŽIĆU: To je SCENARIO da Srbi budu GENOCIDNI! Srpska je DOVEDENA U PITANJE

 • Read more Milan Gajić Fudbal

  GAJIĆ ŠETAO I SVE PRIZNAO: Čega se uplašio, koga bi poveo na pusto ostrvo, ko najgore parkira... (VIDEO)

 • Read more Sudije u Hagu Info

  KO SU SUDIJE KOJE SU SUDILE KARADŽIĆU: Ovo je "petorka" koja je donela sramnu presudu

 • Read more david dragojević Zadruga

  PITAO ZA ALEKSANDRU - TRAŽI POZIV! Usred SVAĐE sa Anom, David zadao NAJJAČI udarac - depresivan i utučen

 • Read more Ivana Filipović Hronika

  Polomio joj rebra, probio plućno krilo, a evo kolika KAZNA može biti izrečena Đorđu Lackoviću!

Ajfon

Ajfon će uskoro biti ZABRANJEN u Nemačkoj?

Foto: Profimedia/ilustracija
Različita tumačenja presude!

Američki proizvođač čipova Kalkom preduzeo je korake za sprovođenje sudskog rešenja kojim se zabranjuje prodaja nekih modela Ajfona u Nemačkoj nakon spora vezanog za patente, što će za posledicu verovatno imati povlačenje određenih Eplovih mobilnih uređaja iz nemačkih prodavnica.

Portparol firme Gravis, koja je najveći nemački distributer Eplovih proizvoda, izjavio je danas da još uvek ima sve Eplove proizvode u prodaji uključujući modele Ajfon 7 i 8, prenosi Rojters.

Baterija telefona vam se PREBRZO prazni! Rešite to pomoću ovog jednostavnog trika!

Gravis je inače u vlasništvu telekomunikacione kompanije Freenet. Akcija u Nemačkoj je treći po redu Kalkomov pokušaj u svetu da obezbedi zabranu prodaje Eplovih unosnih Ajfon telefona zbog navodnog kršenja patentnih prava, nakon sličnih poteza u Sjedinjenim Državama i Kini.

ajfon
Foto: Profimedia

Kalkom je u četvrtak, kako to nalažu propisi, položio obveznice u iznosu od 1,34 milijarde evra kao garanciju, da bi rešenje nemačkog suda stupilo na snagu. Sud je 20. decembra doneo presudu da je Epl prekršio pravo na Kalkomov tehnološki patent za uštedu energije koji se koristi u proizvodnji pametnih telefona.

Epl je saopštio nakon presude prošlog meseca da će povući modele Ajfon 7 i 8 iz svojih 15 maloprodajnih objekata u Nemačkoj tek kada rešenje iz žalbenog postupka bude stupilo na snagu.

Međutim, američka kompanija je dodala da će nastaviti da nudi sve svoje telefone na hiljadama drugih maloprodajnih lokacija širom Nemačke, što je u direktnoj suprotnosti sa Kalkomovim tumačenjem sudskog rešenja, napominje Rojters.

Apple logo
Foto: Profimedia/ilustracija

U Kalkomu tvrde da, prema presudi, Epl mora da prekine prodaju, nuđenje za prodaju, kao i uvoz radi prodaje svih Ajfona koji krše patentna prava u Nemačkoj, te da je sud naložio američkoj kompaniji da povuče sporne telefone i iz prodajne mreže treće strane koja se bavi preprodajom uređaja.

Nemački advokat Kaj Ruting, koji nije ni u kakvoj vezi sa ovim predmetom, kaže međutim da se sudsko rešenje odnosi na Epl pravna lica, a ne na treća lica, koja su, prema njegovom tumačenju, i dalje slobodna da prodaju Ajfon uređaje.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare
Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd