Skip to main content
ajfon

Ajfon je od samog početka trebalo da se pojavi na tržištu BEZ OVE KARAKTERISTIKE!

Foto: Profimedia
Već izvesno vreme znamo da Epl sprema Ajfon bez SIM kartice, a prema informacijama, to bi se moglo desiti uskoro.

Polovina ove misije kompanije iz Kupertina je već ostvarena, jer je Apple do sada objavio iPhone sa eSIM podrškom. Sledeći prirodan korak je kompletno odbacivanje fizičkog SIM-a.

Prema rečima Tonija Fadela, koji se smatra ocem iPoda, ovo bi bio potpuno jasan potez kompamnije. To je zbog toga što je na samom početku planirano da iPhone nema slot za SIM kartice, a ovo je bila zamisao Stiva Džobsa.

ajfon
ajfon
Foto: Profimedia

Fadel ističe da je Džobs želeo da iPhone objavi samo uz CDMA, što se kasnije desilo preko Verizonove mreže. Fadel kaže da je o ovome diskutovao sa Džobsom, istakavši da bi objava takvog uređaja imala malo smisla s obzirom na slabiju prihvaćenost CDMA.

Drugim rečima, Fadel je verovao (i bio je u pravu) da bi slaba prihvaćenost CDMA sprečila da iPhone postane veliki hit i da bude popularan koliko je sada.

Sada se veruje da Apple planira iPhone bez SIM slota za 2022. godinu, mada postoji mogućnost da kompanija ne sprovede do kraja ovu strategiju. Mogao bi biti isporučen samo jedan iPhone bez SIM podrške, a tokom 2023. godine bi se to proširilo na sve modele.

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd