fbpx
Skip to main content
Stari mobilni telefoni

Ako vam neko ukrade MOBILNI TELEFON ovih 5 stvari morate ODMAH DA URADITE!

Foto: Profimedia
Nema veće panike nego kada posegnete za mobilnim telefonom, a on nije tu!

Ukoliko se desi da ostanete bez telefona nemojte da paničite – telefon je zamenljiv, dok podaci na njemu nažalost nisu. Postoji par koraka koje možete da preduzmete kako biste zaštitili podatke koje ste imali na njemu od zloupotrebe. Ukoliko ostanete bez telefona, ovih pet stvari vam mogu pomoći da zaštitite vaše podatke ili da eventualno uspete da pronađete telefon.

Džulijan Asanž se oglasio o brisanju svog Fejsbuk naloga! Evo šta je rekao o Zakerbergu!

Mobilni telefoni
Foto: Profimedia

Pozovite vaš broj

Ukoliko imate sreće vaš telefon nije izgubljen već ste ga samo zaturili negde, a možda vam se sa druge strane javi neki dobri Samarićanin. Ovo je najlakši način da povratite vaš telefon.

Svi žele SAVITLJIVI pametni telefon: Avaj! Još dugo ga nećemo dobiti - evo i zašto!

Pratite ga

Pobrinite se da je aplikacija za praćenje telefona uključena na vašem telefonu. Android telefoni koriste "Android Device manager" dok iOS korisnici imaju "Find My iPhone". Možete pristupiti aplikaciji preko kompjutera, promenite lozinku i eventualno probajte da izbrišete sve podatke koje možete. Možete pokušati da saznate lokaciju telefona i tako ga nađete.

Žena gleda u telefon
Foto: Profimedia

Obavestite vašeg operatera

Svaki korisnik treba da ima servis koji će kontaktirati ako dođe do gubitka telefona. Pozovite svog operatera i otkažite usluge kako biste izbegli da neko ko je došao u posed vašeg telefona ne napravi veliki račun koji ćete vi morati da platite.

Ilon Mask obrisao stranice TESLE i SPACE X-a sa Fejsbuka: Svaka je imala po 2,6 miliona pratilaca!

Pozovite policiju

Nema garancije da vlasti mogu da vam pomognu u potrazi za telefonom, ali vredi da probate.Podnesite prijavu da ste izgubili telefon, dajte opis telefona i serijski broj. Ovo će vam biti od koristi u slučaju da trebate da naplatite osiguranje ili da vam lopov napravi veliki račun za telefon.

Mobilni telefon
Foto: Profimedia

Obrišite podatke na daljinu

Iako će vam se srce slamati jer morate da izbrišete za vas neprocenjive podatke najbolje ćete se tako zaštititi u slučaju gubitka uređaja. To je definitivno poslednje što možete da uradite da se zaštitite od zloupotrebe. Ovo je jako važno ako imate neke podatke poput broja računa i šifre za elektronsku banku.

 

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd