fbpx
Skip to main content
Amazon

Amazon odvojio 500 miliona doalra za bonuse radnika

Foto: Profimedia/ilustracija
Zanimljivo...

Iako su i radnici i vlasti država u kojima Amazon posluje bili besni na ponašanje kompanije tokom epidemije Korona virusa, sada se može očekivati da se raspoloženje značajno popravi. Naime, Amazon je obećao isplatu ogromnih bonusa svojim radnicima.

Amazon logo
Foto: Profimedia

Bonus radnicima koji su radili tokom juna

Amazon će uplatiti više od 500 miliona dolara u vidu bonusa svim radnicima koji su radili u kompaniji tokom meseca juna, što se ocenjuje kao izuzetan potez nakon što je gigant e-trgovine eliminisao porast plata i plaćeni prekovremeni rad krajem maja. Kompanija želi da pokaže zahvalnost za žrtvovanje radnika tokom najtežih trenutaka i u vidu jednokratnog bonusa počasti svoje zaposlene.

Položaj u pretrazi košta milijarde dolara

Položaj u pretrazi košta milijarde dolara

Kriminalci koristili dronove za šverc droge

Kriminalci koristili dronove za šverc droge

Procurela fotka novog Samsungovog telefona

Procurela fotka novog Samsungovog telefona

Iznosi za jednokratni bonus variraju. Redovno zaposleni u Amazonu, vozači i partneri dobiće po 500 dolara. Zaposleni koji rade na pola radnog vremena 250 dolara, čelnici frontova kompanije Amazon i Whole Foods dobiće po 1.000 dolara, dok će vlasnici partnerskih službi za dostavu dobiti 3.000 dolara. Amazon je uočio sve veću potražnju tokom pandemije dok ljudi ostaju kod kuće, i zbog toga je uvodio mere koje nisu baš popularne. Iako broje preko 400.000 zaposlenih i 110 centara, bilo je teško obezbediti sve uslove rada protiv epidemije Korona virusa, pa je u jednom trenutku došlo i do protesta radnika od kojih su neki otpušteni. Bilo je najmanje deset smrtnih slučajeva među zaposlenima u skladištima.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd