fbpx
Skip to main content
Bvlgari anti smart watch

ANTI HAJ-TEK: Ovo je najtanji ručni sat na svetu

Foto: YouTube printscreen /Bulgari
Izgleda odlično...

U saradnji sa čuvenom kompanijom BVLGARI, poznati japanski arhitekta redizajnirao je ručni sat "Octo finissimo", najtanji automatski hronograf na svetu sa petocifrenom dolarskom cenom.

Sat BVLGARI "Octo finissimo" predstavljen je 2017. godine u svom elegantnom i modernističkom izdanju. U najnovijoj verziji, poznati japanski arhitekta Tadao Ando dizajnirao je jednostavnu geometriju sa kružnim motivima, a inspiraciju je pronašao u koncentričnim krugovima iz japanskih zen-vrtova.

Krugovi polaze od kazaljke koja pokazuje sekunde i prenose se kao talasi preko celog sata, sa neverovatnim vizuelnim efektom.

NIŠTA VIŠE NIJE ISTO: "Gmail" izgubio jednu od najboljih opcija

NIŠTA VIŠE NIJE ISTO: "Gmail" izgubio jednu od najboljih opcija

VREME JE ZA KRAJ: Poznato ime u svetu mobilnih telefona stavilo tačku na proizvodnju

VREME JE ZA KRAJ: Poznato ime u svetu mobilnih telefona stavilo tačku na proizvodnju

ZASLUGE KONKURENTIMA: Gugl Hrom dobio novu funkciju

ZASLUGE KONKURENTIMA: Gugl Hrom dobio novu funkciju

Sat ima narukvicu od titanijuma, a na zadnjoj strani je ultra tranki automatski mehanizam sa platinum mikro-rotorom koji je vidljiv kroz poklopac, na kome se nalazi Andov potpis.

Serija satova koju potpisuje Tadao Ando ograničena je na samo 200 komada, a dostupni su na japanskom BVLGARI sajtu po ceni od oko 18.266 dolara.

Tadao Ando je međunarodno priznati arhitekta i dobitnik značajnih nagrada. Dizajnirao je mnoge poznate projekte širom sveta, uključujući Crkvu svetla u Osaki, proširenje Clark art institute muzeja i istraživačkog instituta u Masačusetsu, kao i Poly Grand pozorište u Šangaju.

Ono što je interesatno je to da je Tadao Ando samouki arhitekta, koji se isprva profesionalno bavio boksom, a kasnije se zainteresovao za dizajniranje i arhitekturu, koja je postala njegova strast.

Ando u svom radu često kombinuje velike prostore neobojenih betonskih zidova sa drvenim ili kamenim podovima i velikim prozorima.

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
0 Beograd