fbpx
Skip to main content
Android gazi Apple

APPLE I DALJE ZAINTERESOVAN! Reklo bi se da je to to: Da, da...

Foto: Profimedia
Uh!

Očekuje se da Samsung objavi svoj savitljivi telefon 2019. godine. Takođe, ranije smo čuli izveštaje da su i druge kompanije, kao što je Huawei, zainteresovane za ovakve uređaje. Ne tako davno pojavile su se i glasine da Apple možda razmatra ulazak na ovo tržište, sa svojim fleksibilnim telefonom.

Izgleda da Apple istražuje ideju, ili barem koncept koji stoji iza nje. Prema izveštaju Patently Apple, čini se da je Apple podneo zahtev za patent u vezi sa specijalizovanim premazom za displeje koji bi trebalo da budu savijeni. Ovaj premaz je namenjen zaštiti displeja i omogućavanju savijanju bez oštećenja, posebno kod višestruke upotrebe.

Opšta histerija među korisnicima Instagrama - NIKAKO GA NE AŽURIRAJTE!

Tim Cook prezentije novitete
Foto: Profimedia/ilustracija

Iako ove informacije ne pružaju previše uvida u razvoj situacije sa kreiranjem Apple savitljivog ekrana, one u najmanju ruku pokazuju da je kompanija u određenoj meri zainteresovana za tehnologiju. Alternativno, Apple možda samo pokušava da pronađe rešenje koje bi mogao da licencira ili prodaje drugim kompanijama koje žele da kreiraju savitljive telefone.

Sudeći prema prethodnim glasinama, Apple-ov savitljivi telefon je godinama udaljen od konkretne objave, tako da se ne očekuje u neko skorije vreme. 

 

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
8 Beograd