fbpx
Skip to main content
Bela kuća

Bela kuća i društvene mreže se udružuju!

Foto: Profimedia/ilustracija
Kabinet predsednika SAD Džoa Bajdena uspostavio je saradnju sa kompanijama Facebook, Twitter i Alphabet, kako bi zajedničkim snagama pokušali da onemoguće objavljivanje dezinformacija u vezi sa koronavirusom na društvenim mrežama, kao i njihovo širenje.

Dezinformacije u vezi sa vakcinama protiv kovida 19 mogle bi da budu ozbiljna prepreka u borbi protiv pandemije, rekao je neimenovani izvor za agenciju Reuters, pa je ova saradnja zbog toga i napravljena.

Smatra se kako društvene mreže svojim politikama najviše utiču na širenje ili suzbijanje određenih vesti i (dez)informacija, a američka vlast želi da spreči događaje poput proteta protiv vakcinacije kod Dodžer stadiona u Los Anđelesu.

Bela kuća
Foto: Profimedia/ilustracija

Ovaj protest bio je organizovan upravo putem Facebook platforme, a demonstranti su bili onemogućili pristup stadionu na kom se vršila masovna vakcinacija stanovništva.

Izveštaj Centra za suzbijanje mržnje na internetu za 2020. godinu navodi kako su profili poznatih antivaksera na društvenim mrežama dobili čak 7,8 miliona novih pratilaca u odnosu na 2019.

SD vesti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
17 Beograd