fbpx
Skip to main content
AI

BEZ STRAHA! Pogledajte šta nam sve donosi veštačka inteligencija!

Foto: Instagram printscreen/touchinginnovations
Postaje deo svakodnevnog života.

Veštačka inteligencija više nije ideja iz naučnofanastične literature. Kako kompjuterska inteligencija menja naš život i kako će nam promeniti budućnost – razmotreno je u emisiji Glasa Amerike "Zajedno sa Gretom van Sasteren".

2019. će biti godina savitljivih mobilnih telefona i tableta: ANDROMEDA stiže iz Majkrosofta! (FOTO)

Veštačka inteligencija mnogima od nas je promenila način života. Ona utiče na to kako putujemo, koje sadržaje pretražujemo na internetu pa čak i na hranu koju jedemo. Međutim, brzi razvoj tehnologije otvara niz suštinskih pitanja, ističe direktor Majkrosofta za pravne poslove Bred Smit. 

Ako izgubite Ajfon ili vam ga neko ukrade - OVO NIKAKO NE SMETE DA URADITE!

- Baš kao što nijedan pojedinac, kompanija ili vlada ne smeju biti iznad zakona, nijedna tehnologija takođe ne sme da bude iznad zakona. Mislim da ćemo morati da stvorimo etičke principe, a zatim i zakone da bi društva mogla da odluče kako žele da se primenjuje ta tehnologija - kaže Smit.

 

Veštačka inteligencija sada ima algoritme koji prete da prevaziđu nivoe ljudske inteligencije i koriste se u borbi protiv terorizma i svetske gladi kao i u medicini. 

AJFON IH UNAZADIO! Majkrosoft prestigao Epl i postao najmoćnija američka firma

- Mnogo najsavremenijih metoda u imunoterapiji, na primer u oblasti lečenja raka, već je zapravo zasnovano na veštačkoj inteligenciji, a imamo mnogo razloga da verujemo da će se to nastaviti i ubrzati - dodaje on. 

Međutim, napredak u veštačkoj inteligenciji takođe znači da će se tržište rada preobraziti i postati mnogo teže za niskokvalifikovane radnike. 

VAŽNA NOVINA NA INSTAGRAMU! Ljubitelji storija će ovo smatrati FASCINANTNIM

- Kada dođete u restoran brze hrane koji ima prozor za vozače, danas vašu porudžbinu prima i unosi u kompjuter - čovek zaposlen u restoranu. Mislim da za pet godina postoji dobra šansa da ta osoba neće imati taj posao, da će ga obavljati kompjuter koji može da razume šta vi govorite i unosi narudžbinu - navodi Smit. 

ON I CRNAC SU SPORNI: Fejsbuk je zabranio sliku francuskog predsednika zbog GOLOTINJE! (VIDEO)

Smit dodaje da je za današnju radnu snagu od fundamentalnog značaja - da nauči nove veštine kako bi se adaptirala i bila uspešna u novoj eri.

 

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
9 Beograd