fbpx
Skip to main content
Pametni telefon na punjaču

BIĆE HIT: Mladić izumeo punjač koji koristi energiju vašeg tela! (FOTO)

Foto: Profimedia
U prodaju ide ove godine!

Estonac Mihael Vaga (19) dizajnirao je punjač HandEnergy koji je idealan za kampere i planinare. Jednostavnim okretanjem punjača puni se i njegova baterija. Pokretom ruke aktivira se žiroskop u uređaju kojim se potom proizvodi električna energija kojom se može puniti baterija u samom punjaču ili možemo odmah puniti mobilni telefon i druge gedžete. 

Svoj projekat Vaga je predstavio na "Kickstarter"-u gde je iznad planiranih 50.000 evra skupio još 21.333 i sada je mladić iz Minska spreman za izradu i isporuku prvih punjača. 

- Sa svakim okretom ruke povećava se brzina rotora i proizvodi se više energije. Prosečna brzina rotora je 5.000 o/min. Tu mehaničku energiju pretvaramo u električnu - rekao je Vaga i dodao da je ovo dobar izvor energije u hitnim slučajevima.

Jedna poruka može da vam uništi TELEFON - a rešenje se još ne nazire! (VIDEO)

Za razvoj mu je bilo potrebno oko godinu dana, a idealne korisnke vidi u onima koji su često daleko od izvora energije. Da bi se baterija u punjaču napunila potrebno je između 40 minuta i sat vremena, a ako istovremeno punite telefon sporiji je 30 odsto. U prodaji će biti od septembra ove godine, a koštaće od 100 evra.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Mist
-2 Beograd