fbpx
Skip to main content
Dečak gleda laptop

Da li "spavate" sa Jutjubom? Onda sigurno niste čuli za "digitalni velnes"

Foto: Profimedia
Aktivira se odabirom opcije "Remind me when it's time for bed", a ponuđena je i mogućnost da korisnik aplikacije sam izabere u koje vreme želi da dobije obaveštenje

Broj video snimaka najrazličitije sadržine koji se mogu naći na najvećoj internet video platformi YouTube dovodi one koji su "navučeni" na gledanje video klipova u situaciju da potpuno izgube pojam o vremenu.

Slično kao i kada je u pitanju dugotrajno igranje video igara, mnogo vremena provedenog na YouTube-u često dovodi do iscrpljenosti, zbog kasnog odlaska na spavanje.

Zbog toga je YouTube izmislio "digitalni velnes" (engl. digital wellness), novu opciju koja predstavlja neku vrstu podsetnika.

Dečak gleda laptop
Foto: Profimedia

Opcija, kreirana za pametne telefone sa Android operativnim sistemom, pokreće se tokom korišćenja YouTube-a i automatski prekida gledanje video obaveštenjem da je vreme za spavanje.

Aktivira odabirom opcije "Remind me when it's time for bed" (podseti me kada je vreme za spavanje), a ponuđena je i mogućnost da korisnik YouTube aplikacije sam izabere u koje vreme želi da dobije obaveštenje, piše BBC.

Iz YouTube-a ističu da su Digital wellness opciju osmislili da bi korisnike upozorili kada preteraju sa korišćenjem YouTube-a i omogućili im kvalitetan san.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
7 Beograd