fbpx
Skip to main content
JuTjub

Da li u Srbiji može da se zaradi od Jutjuba? Evo šta kažu NAŠI JUTJUBERI!

Foto: Profimedia
Najveći poslovni trend u svetu!

Jedan od najvećih poslovnih trendova u svetu, biti jutjuber, polako se plasira i na srpskom tržištu. Koliko može biti unosan ovakav vid sadržaja i da li se može zaraditi od Jutjuba?

Plasiranjem sadržaja na Jutjubu može se zaraditi na dva načina, putem patrona, koji uplaćuju određene svote novca da bi jutjuberi mogli da nastave da stvaraju sadržaj. Ipak najčešći način je putem AdSensa odnosno, reklama na njihovim video-spotovima.

4 potpuno NOVE opcije na INSTAGRAMU koje će vas oduševiti!

- Zarada je mala, ali trenutno to i radim, jer ne studiram, i uspevam sebe da izdrzavam od zarade od Jutjuba - priča Jutjuber Bogdan Ilić.

YouTube
Foto: Profimedia

Fanovi kanala odnosno sabskrajberi su pokretačka snaga jutjubera, ali ne onako kako mi to zamišljamo.

- Tehnički to uopšte nije bitno za zaradu, ali broj sabskrajbera je bitan za to što kada se sabskrajbuje neko na tebe onda će njemu da iskače tvoj sadržaj i onda ćeš automatski imati više pregleda, samim tim, i vise para - dodaje Ilić.

Ipak srpski sadržaj Jutjuba se na svetskom nivou još ne kotira kao isplativ.

JuTjub
Foto: Profimedia

- Naše reklame su slabije plaćene nego američke i kad ti snimaš u Americi klip od 10.000 pregleda ćeš imati više para nego u Srbiji. U Srbiji nećeš imati ništa, jer 10.000 srpskih pregleda je mnogo slabije nego američkih zato što u Americi oni moraju da plate više za te reklame. Samim tim, ako te gledaju ljudi iz Amerike imaš mnogo više profita - priča jutjuber i komentator Danilo Badnjar.

Kao i mnogi drugi, slični trendovi, i sadržaj na Jutjubu će se tek razvijati na ovim prostorima.

 

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd