fbpx
Skip to main content
tik tok

Dopao vam se neki snimak na TikToku? Evo kako da ga preuzmete na svoj telefon!

Foto: Profimedia
Ne morate čak ni da imate TikTok nalog da biste sačuvali video zapise na svoj iPhone ili Android telefon, bilo da su snimci vaši ili tuđi...

Mnoge aplikacije, uključujući Facebook, Twitter i Instagram, ne dozvoljavaju korisnicima da preuzimu video zapise direktno iz aplikacije. Za preuzimanje je obično potrebna nezavisna aplikacija ili snimač ekrana, što je nezgodno i može dovesti do gubitka kvaliteta.

TikTok, međutim, korisnicima olakšava preuzimanje video zapisa - čak i ako nisu njihovi. Osim ako korisnik izričito nije blokirao preuzimanje na svom nalogu.

Ne morate čak ni da imate TikTok nalog da biste sačuvali video zapise na svoj iPhone ili Android telefon, mada ćete očigledno želeti da se prijavite ako pokušavate da preuzmete svoje video zapise, a prethodno ste blokirali ostalim korisnicima da čuvaju vaše video snimke.

tik tok
tik tok
Foto: Profimedia

Da biste preuzeli neki snimak, prvo potražite korisnika čiji video želite da sačuvate. Za svoj video, jednostavno idite na listu video zapisa na svom profilu. Jednom kada pronađete video koji želite, dve su stvari koje možete da uradite.

Lakši način

Pritisnite i zadržite sredinu ekrana,
Iz opcija koje se pojave izaberete Save video,
Video će se preuzeti u podrazumevanu aplikaciju za fotografije vašeg telefona (Photos na iOS-u, Google Photos na Androidu).

Duži put

Dodirnite ikonicu za deljenje (strelicu),
Izaberite Save video iz drugog reda opcija koje se pojavljuju na dnu ekrana,
Video će se opet preuzeti u podrazumevanu aplikaciju za fotografije telefona.

Zaobilaženje blokiranih preuzimanja

Ako ne vidite opciju Save video ni u jednom od dva navedena metoda, znači da je korisnik posebno blokirao preuzimanje video zapisa od strane drugih korisnika. U tom slučaju ne postoji način za preuzimanje video zapisa bez upotrebe nezavisne aplikacije.

Za Android možete da koristite "Video Downloader For TikTok" iz Google Play prodavnice. Za iPhone postoji prečica "TikTok Downloader" (potrebna je aplikacija Prečice). Obe vam omogućavaju da sačuvate video zapise korisnika koji blokiraju preuzimanje. Ipak, imajte na umu da ih korisnik blokira sa razlogom.

Ako ste zabrinuti zbog toga što korisnici preuzimaju vaše video zapise, čak i kada su preuzimanja blokirana, jedina opcija je da svoj nalog učinite privatnim tako da samo prihvaćeni prijatelji mogu da pristupe vašim video zapisima. Možete i pojedinačne video snimke da učinite privatnim ako ne želite da sakrijete ceo svoj nalog od javnosti.

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
34 Beograd