fbpx
Skip to main content
Epl

Epl ozbiljno radi na telefonu sa savitljivim ekranom?

Foto: Profimedia
Samsung je do sada "izbacio" najveći broj modela, a drugu generaciju "prekolopnika" imaju i Huawei i Motorola, jedino Apple još uvek ćuti...

Trend savitljivih ekrana, odnosno pametnih telefona na preklop, pokrenut 2019, nastavljen 2020. godine, donosi sve veći broj novih, kao i koncepata budućih modela.

Samsung je do sada "izbacio" najveći broj modela, a drugu generaciju "prekolopnika" imaju i Huawei i Motorola. I drugi proizvođači najavljuju i pripremaju svoje modele (Xiaomi, LG, Oppo...), jedino Apple, inače poznat po tome što ne komentariše svoje proizvode u razvoju niti glasine o njima, još uvek ćuti.

Nije, međutim, prvi put da se piše o iPhone-u na preklop. Renderi koji kruže internetom (koje možete videti u galeriji u tekstu) sugerišu postojanje više koncepata, a sada se čini da će jedan od njih konačno biti sproveden u delo. Apple, međutim, već radi na "savitljivom" iPhone-u, koji je ozbiljno u fazi razvoja, javlja Bloomberg.

Epl
Foto: Profimedia

Tehnološki gigant, međutim, razmatra bar dva koncepta. Jedan od njih bi se mogao uporediti sa Microsoftovim modelom Surface Duo, koji je opremljen sa dva ekrana povezana šarkom. Drugi je bliži Samsungovom model Z Flip ili Motoroli Razr. I jedno i drugo rešenje ukazuju da se radi o uređaju koji se preklapa "po horizontali".

Nepotvrđene informacije sugerišu da se radi o iPhone-u sa ekranom od 6,7 inča i dimenzijama aktuelnog iPhone 12 Pro Max modela koji se preklapa po pola.

Koliko će vremena morati da prođe od pojave prvog iPhone-a na preklop još uvek je neizvesno, ali on najverovatnije neće biti spreman pre sledeće godine.

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd