fbpx
Skip to main content
Apple watch

Evo šta možemo da očekujemo od "Apple Watch Series 6"

Foto: Profimedia
Zanimljivo...

Novi Apple Watch (najverovatnije će biti nazvan Series 6), očekuje se da će biti predstavljen zajedno sa novim iPhone modelima. Iako se ne zna pouzdano šta bi nova verzija Apple-ovog pametnog sata mogla da donese novo, postoji mnogo nagađanja, pa čak i nekoliko skrivenih tragova u poslednjem WatchOS 7 operativnom sistemu, koji će uskoro biti dostupan.

Već dugo čekamo kada će Apple mogao da ponudi okruglu verziju pametnog sata. Do nje ćemo sigurno doći, ali se ona ne očekuje u ovoj iteraciji. Drugim rečima, sledeći Apple Watch trebao bi da izgleda vrlo slično svojim prethodnicima – četvrtasti oblik sa OLED ekranom, blago zakrivljenim po ivicama. Možda možemo da očekujemo za nijansu veće dimenzije, eventualno nove materijale i više varijanti narukvica, ali to je sve što se tiče dizajna.

Pac-man puni 40 godina

Pac-man puni 40 godina

LOŠE VESTI ZA FANOVE: Tramp će ZABRANITI TikTok, a evo KADA odredba stupa na snagu

LOŠE VESTI ZA FANOVE: Tramp će ZABRANITI TikTok, a evo KADA odredba stupa na snagu

Oteli nalog poznate finansijske organizacije

Oteli nalog poznate finansijske organizacije

Kada su nove funkcije u pitanju, očekujemo da će biti predstavljen oximeter (merač nivoa kiseonika u krvi). Ovo je verovatno iznuđen potez, jer su Huawei i Honor pametni satovi već dobili tu funkciju krajem marta ove godine. Pretpostavljamo da će biti implementiran i robusniji merač kvaliteta sna, kao i upozorenje o preglasnom zvuku, a to su sve funkcije koje će podržavati WatchOS 7. Apple Watch Series 6 će verovatno imati i nekoliko mentalnih zdravstvenih funkcija. Na primer, moći će da prepoznaju napad panike kod korisnika.

U saradnji sa iOS 14 operativnim sistemom, biće moguće podesiti dodatni Apple Watch, sa potpuno drugačijim setovanjima, koji će biti namenjen deci. To će roditeljima omogućiti efikasnije praćenje i odabir sadržaja kojima deca mogu da pristupe na svojim satovima.

Da bismo znali šta će od pomenutih funkcija zaista biti implementirano, moraćemo da sačekamo zvanično predstavljanje ovog sata. Ako bude podržana makar polovina pomenutih stvari, ne sumnjamo da će Apple Watch i dalje čvrsto držati poziciju naprodavanijeg pametnog sata.

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd