Skip to main content
d

Fejsbuk i WI-FI! Ovo se čekalo - OTKRIĆE KOJE MENJA SVET KOMUNIKACIJA

Foto: Profimedia/ilustracija
Da, da

Facebook želi da bude prisutan u svim sferama i svuda na planeti, čak ukoliko ovo znači i da će morati da kreira sopstveni internet. Kompanija je nedavno predstavila Terragraph - 60Ghz wireless sistem koji može da provodi internet velikom brzinom kroz zgrade u urbanim oblastima.

Qualcomm će dodati Terragraph tehnologiju u svoje dolazeće čipove, krčeći put za proizvođače da kreiraju 60GHz opremu za prenos signala. Dve kompanija planiraju da sa probnim testovima nove tehnologije započnu tokom 2019. godine.

SVAKI TELEFON U SEBI IMA ZLATO: Evo KAKO da ga izvadite (VIDEO)

Fejsbuk
Foto: Profimedia

Facebookova i Qualcommova tehnologija je bazirana na 802.11ay WLAN standardu, koji koristi 60Ghz frekvencije i nudi prenose do 20-40 Gbps, na razdaljini od 300-500 metara. Međutim, Facebook i Qualcomm su ovaj sistem preradili sa poboljšanjima kao što su veliki sistemi sa antenama, sinhronizovani nodovi, TDMA protokoli i drugo. Ove tehnologije će omogućiti signalima da prebrode prepreke u urbanim okruženjima, opsluže više korisnika, smanje troškove i druge prednosti.

Kompanije nisu objavile gde planiraju da obave testove, mada je Facebook ranije objavio da će Terragraph tehnologiju testirati u San Hozeu.

NAPAD NA PRIVATNOST: Pokušali da hakuju Karleušin profil i to na NAJGLUPLJI način! (FOTO)

 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd