Skip to main content
 • Read more Dejan Tomašević Košarka

  KAKVA ČAST: Dejan Tomašević kandidat za predsednika FIBA Evropa (FOTO)

 • Read more NATO bombardovanje Kosovo

  Rođen je 24. marta u Prištini: Roditelji ponosni što se rodio na godišnjicu "oslobođenja Kosova" dali OVO ime dečaku!

 • Read more Mala slika Zadruga

  KONAČNO: Objavljeno da li se Miki VRAĆA u Zadrugu ili ne, kao i GDE je sad! Ima probleme... (FOTO)

 • Read more NATO Društvo

  "ŠTA OSEĆAM? GAĐENJE!" Handke je stao uz Srbiju kad niko nije i zato je osuđen, a evo šta danas kaže o svemu

 • Read more čovek sa lisicama u zatvoru Treće poluvreme

  SKANDAL U ITALIJI: Uhapšen vlasnik tima iz Serije A (FOTO)

 • Read more Novak Đoković Tenis

  ĐOKOVIĆ ODLUKOM ZATEKAO SVE! Novak PRESKAČE važan turnir? Ovo je RAZLOG (FOTO)

 • Read more Aleksandar Vučić Vesti

  Realizacija investicije od MILIJARDU EVRA: Predsednik Srbije najavio polaganje kamena-temeljca za novu fabriku u Zrenjaninu!

Mark Zakerberg

NEOČEKIVANI POTEZ FEJSBUKA: Evo šta su učinili svojim najoštrijim KRITIČARIMA!

Foto: Profimedia
Novi ugao gledanja!

Čini se da se Fejsbuk svaki dan susreće sa kritikama na račun privatnosti korisnika i nedostatka kontrole sadržaja. Kao logičan korak, kompanija je odlučila da zaposli najglasnije kritičare. Jedan od njih je Nejt Kardozo, advokat Electronic Frontier fondacije, koji je tokom godina bio veoma oštar prema Fejsbuku.

Kardozo je pre četiri godine napisao da "Fejsbukov poslovni model zavisi od kolektivne konfuzije i apatije kada je u pitanju privatnost". 

Pretpostavljamo da će svoje oštre stavove sada upućivati na internim sastancima u prisustvu Marka Zakerberga. Pored njega, kompanija je angažovala i Robin Grin koja je do sada radila na Open Technology Institute kao i Nejtana Vajta koji je radio za neprofitnu organizaciju Access Now. 

Mark Zakerberg
Foto: Profimedia

Zašto je Fejsbuk zaposlio svoje kritičare? 

Fejsbuk je odbio da nove zaposlene zvanično predstavi i omogući postavljanje pitanja od strane novinara. Ipak, kompanija je izdala zvanično saopštenje gde se objašnjavaju razlozi angažovanja skorašnjih protivnika. Zvaničnu izjavu dao je Rob Šerman, zamenik direktora zaduženog za privatnost korisnika:

- Mislimo da je važno da omogućimo novi ugao gledanja u tim koji se bavi privatnošću u okviru Fejsbuka. To se posebno odnosi na ljude koji na kritički način gledaju naše proizvode, pravila i kompletan proces rada. Znamo da imamo još mnogo toga da učinimo ne samo da bi povratili poverenje ljudi u Fejsbuk, već i da unapredimo njihovo iskustvo kada je privatnost u pianju. Nadamo se da će novi zaposleni pomoći da poboljšamo način na koji ćemo u budućnosti obrađivati temu privatnosti.

Fejsbuk
Fejsbuk
Foto: Profimedia

Fejsbuk zaista ima još mnogo da radi kako više ne bi bio na meti kritičara. Prvi korak je svakako da se smanji broj afera sa zloupotrebom podataka korisnika, pre svega dece i tinejdžera.

ŠPIJUNIRANJE! Fejsbuk opet u centru skandala - plaćali ljude da rade OVO

Možda im upravo ovi stručnjaci pomognu da nauče kako da poštuju zakone koji se tiču privatnosti korisnika u Evropi, ali i širom sveta.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare
Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd