fbpx
Skip to main content
Zaomi

A gde je kamera? Novi trend uskoro stiže na nove modele telefona (FOTO)

Foto: Twitter/Notbad_Munda
Posle posle senzora za čitanje otiska prsta, i kamere dobijaju novo mesto...

Proizvođači pametnih telefona, sa svakom novom generacijom modela, sve brže prate jedni druge kada su inovacije koje ugrađuju u svoje nove modele u pitanju.

Ovoga puta reč je o kamerama, koje će u sledećoj generaciji premijum uređaja, posle senzora za čitanje otiska prsta, dobiti mesto ispod ekrana.

Očekuje se da će Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo, ZTE i Meizu, u drugoj polovini ove godine, predstaviti svoje prve modele sa kamerama ispod ekrana.

Prema informacijama, koje je objavio popularni tech dojavljivač Ice universe, prvi Samsung i Oppo uređaji koji će imati kamere ispod ekrana biće novi modeli sa ekranom na preklop, dok će kod Xiaomija to biti model Mi Mix 4.

Prethodno se pojavila informacija da će Vivo NEX 5, čije se predstavljanje očekuje na jesen, imati unapređenu kameru koja će biti smešena ispod displeja, prenosi GSM Arena.

ZTE, s druge strane, sprema već drugi model sa takvom kamerom, koji će naslediti aktuelni model Axon 20 5G, čija inovativna kamera nije pokazala neki značajniji kvalitet. Ta kineska kompanija je potvrdila da će naslednik Axon 30 biti opremljen novom generacijom kamera, ali sem toga, nije saopštila više detalja.

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd