fbpx
Skip to main content
mobilni telefon

GLEDAJTE NAPRED DOK HODATE! Napravljena nesvakidašnja aplikacija, ali je od velike koristi!

Foto: Profimedia
Deo je aplikacije Digital Wellbeing namenjene uređajima s Android operativnim sistemom, a svrha aplikacije je upozoriti korisnike da, dok hodaju ne gledaju stalno u svoje telefone, piše seebiz.eu, odnosno da gledaju ispred sebe.

Funkcija je nazvana "Heads Up", a uklopljena je u aplikaciju Digital Wellbeing, koja je dizajnirana kako bi korisnicima pomogla u praćenju i kontrolisanju toga u kojoj meri koriste svoje pametne telefone.

Tako je, primera radi, moguće ograničiti vreme upotrebe određene aplikacije ili utišati notifikacije u određenom trenutku, ističe seebiz.eu.

mobilni telefon
mobilni telefon
Foto: Profimedia

Notifikacije te nove funkcije biće moguće uključiti i isključiti u podešavanjima telefona. Korisnik Twittera Jay Prakas Kamet objavio je screenshot-ove nakon što je uočio novi update na svojem mobitelu Google Pixel 4a. Među notifikacijama su poruke "budite oprezni", "gledajte napred", "pazite gde hodate" i slične, a prate ih živopisni emotikoni.

"Čini se da je ovo najnoviji u nizu digitalnih alata namenjenih dobrobiti korisnika, a ugrađeni su u uređaje koje neprestano koristimo", dodaje se u tekstu seebiz.eu.

 

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd