Utorak 19. mar 2024.
Ilustracija

GONIĆE IH I SUDSKI: SAD optužile dva kineska hakera za pokušaj krađe istraživanja za KOVID-19 vakcinu!

Foto: Profimedia/ilustracija
Podaci zlata vredni.

Američko ministarstvo pravde podiglo je optužnice protiv dva kineska hakera koji su otkriveni tokom pokušaja krađe podataka vezanih za istraživanje oko pronalaska vakcine za koronavirus. U optužnici se tvrdi da je to deo mnogo šire, globalne kampanje, koja traje više od 10 godina.

SVI PRELAZE NA STRUJU: Još jedna autokompanija najavila električne modele

SVI PRELAZE NA STRUJU: Još jedna autokompanija najavila električne modele

Optuženi hakeri su probili zaštitu u računarskoj mreži biotehnološke firme iz Masačusetsa koja radi na razvoju KOVID-19 vakcine i testiranju različitih tretmana ove bolesti.

Haker
Foto: Profimedia

Ovo nije iznenađenje. U aprilu je otkriven još jedan sličan napad, a u maju je FBI upozorio da hakeri iz Kine pokušavaju da ukradu Kovid-19 istraživanja iz američkih organizacija koje se bave time. Takođe, tokom ovog meseca ruski hakeri su targetirali zdravstvene organizacije iz Kanade, Velike Britanije i SAD-a. Ipak, optužbe koje su podignuti su prve koje oficijelno optužuju strane hakere za te napade.

U obrazloženju optužbe navodi se da su hakeri radili za kinesku Vladu (za Ministarstvo državne sigurnosti), ali su napade navodno sproveli samoinicijativno. Za sada nema potvrde da li su uspeli da dođu u posed nekih istraživanja.

 

 

RAZBIJANJE ŠEST MITOVA O KORONI: Da li da vežbam sa maskom, mogu li preko cipela da prenesem virus i POMAŽE LI ALKOHOL PROTIV VIRUSA (VIDEO)

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd