fbpx
Skip to main content
Google

Gugl NA SUDU zbog LAŽNOG reklamiranja - gde nam je 4k?!

Foto: Profimedia
Jedna od najjačih IT kompanija na svetu tužena je zbog reklamiranja usluga i funkcija svog Stadia striming servisa, koje korisnici nikada nisu dobili

Pre nego što je Google Stadia striming servis zvanično pušten u rad, kompanija Google je obećavala revoluciju na polju strimovanja igara "iz oblaka", sa niskom latencijom, visokom rezolucijom i najvišim kvalitetom prikaza, i to u 4K.

Nešto malo pre izlaska servisa Google je povukao tvrdnje o mogućnosti igranja u 4K rezoluciji na bilo kom hardveru i moći Stadia servisa. Nakon što je Stadia servis pušten u rad, u praksi se pokazalo da nije baš sve kako treba, pošto je rezolucija značajno varirala, kao i sam kvalitet grafike.

Nakon što su krajni korisnici, igrači, videli o čemu se radi, krenule su brojne žalbe na račun Stadia servisa, na šta su iz Google-a odgovorili da su krivi developeri, a ne oni. Zahvaljujući tim obmanama, pokrenuta je tužba na čak 42 strane koja se odnosi na kršenje pravila o poštovanju ugovora i obmanjivanju pretplatnika.

Google
Google, gugl
Foto: Profimedia

Cilj tužbe je da se pogođenim korisnicima nadoknadi šteta koju su pretrpeli, a ujedno se traži od suda da naloži kompaniji Google da javno prikaže realnu rezoluciju prikaza i FPS za svaku igru koja je u prodaji putem Stadia servisa.

Da li će Google odogovarati za ove cehove koje je načinio sa Stadia servisom, teško je proceniti bez odluke suda. Ta kompanija je i ovako u problemima sa Stadia servisom, a nedavno su zatvoreni razvojni studiji u kojima se radilo na Stadia ekskluzivnim igrama.

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd