fbpx
Skip to main content
Žena, devojka, mobilni telefon

Gugl ZABRANIO APLIKACIJU koja ima milione korisnika! Sve zbog pandemije korona virusa - da li je i vi imate?

Foto: Profimedia/ilustracija
U trenutku kada su ljudi ohrabrivani da ostanu kod kuće tokom pandemije, online sastanci izgledaju posebno zgodno. Međutim, postoje i mobilne aplikacije poput "Sugar daddy" aplikacija u kojima je glavna svrha plaćanje da biste bili u vezi. IT giganti su na svojim prodavnicama zauzeli oštar stav u vezi sa tim i napraviće određene promene kako povećali bezbednost svojih korisnika.

Google ima pravila i propise protiv eksplicitnog sadržaja i ne toleriše aplikacije koje krše takve smernice. Prema trenutnim propisima, Android aplikacije sa "sadržajem ili uslugama namenjenim seksualnom zadovoljavanju" su zabranjene.

Uobičajeni primeri ovoga, kako je objasnio Google, uključuju aplikacije koje "promovišu zabavu u vezi sa seksom, usluge pratnje ili druge usluge koje se mogu tumačiti kao pružanje seksualnih radnji u zamenu za nadoknadu".

Žena, devojka, mobilni telefon
Žena sa mobilnim telefonom
Foto: Profimedia/ilustracija

Prema strogim definicijama, "Sugar daddy" aplikacije se ne promovišu. Google je ažurirao politiku usmerenu prema neprikladnom sadržaju na svojoj prodavnici, kako bi sklonio te aplikacije, a kompanija je rekla da će nova ograničenja stupiti na snagu 1. septembra ove godine. Kompanija je objasnila da cilja na zabranjene aplikacije koje krše pravila, poput onih koje vrše "kompenzaciju u vidu seksualnih odnosa" i posebno imenuju "Sugar daddy" aplikacije.

Iako programeri aplikacija znaju da krše postojeća pravila, ne stide se namera svojih proizvoda. Jedna takva aplikacija Instalirana je više od 1.000.000 puta, a kupovine u aplikaciji mogu koštati čak 400 dolara.

Google je objasnio da su nova pravila namenjena bezbednom okruženju za sve korisnike. Google je rekao da su promene napravljene nakon povratnih informacija "nevladinih organizacija, vlada i drugih grupa koje se bave bezbednošću korisnika".

Kosinici takvih aplikacija sada više neće moći da otvore aplikaciju, a mogla bi i da bude uklonjena sa vašeg uređaja. Međutim, pošto je Android platforma otvorenog koda, još uvek postoje načini za preuzimanje ili pristup sadržaju.

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd