Skip to main content
Huawei

HUAWEI REVOLUCIJA: Spremaju ZAMENU za Android i to ubrzano!

Foto: Profimedia
Tramp ih je potkačio...

Još u martu ove godine je Huawei-jev direktor Ričard Ju za nemački Di Velt izjavio da kompanija ima sopstveni operativni sistem, kojim će ako to bude potrebno zameniti Android. Čini se da bi Huawei na taj sopstveni operativni sistem mogao da pređe već ove jeseni.

Kad je to izjavio Ju verojatno nije baš računao na to da će te njegove reči tako brzo dobiti novi značaj. Budući da kompanija ovih dana nakon Trampove zabrane saradnje američkih kompanija s Huawei-jem, priča sa Planom B je i te kako aktuelna.

Neslužbeno se saznaje da je Huawe-ieva alternativa Androidu u razvoju protekle tri godine i da će sve aktuelne Android aplikacije biti kompatibilne sa novim OS-om. 

huawei
Foto: Profimedia

Za sada nije poznato hoće li taj Huawei-jev OS biti nekakav modifikovani AOSP Android jer na to imaju pravo budući da je "open sors" za sve ili će sklepati neku varijantu Unix-a kakav je recimo BlackBerry OS 10.

U kuloarima se spominje izvesni HongMeng OS koji bi od jeseni mogao da zameni Android.

U svakom slučaju Huawei je dobio luft od tri meseca na primenu najavljene blokade Google-ovim servisima pa ćemo videti kako će se situacija razvijati.

Činjenica je da i kad bi sve ovo bilo kako Tramp voli da kaže, "fejk njuz", ili tresla se gora, rodio se miš, Huawei će svakako morati da revidira svoje hrabre prognoze o penjanju na tron najjačeg brenda pametnih telefona na svetu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd